Posledná rozlúčka s hudobníkom bude v Prahe.archív Mafra
StoryEditor

Hudobník Vašo Patejdl: Smrť dva týždne po diagnóze. Kde bude pohreb?

22.08.2023, 09:43
Celebrity

Rodina Vaša Patejdla (†68) zverejnila na sociálnej sieti status, kde ďakuje za podporu v ťažkých chvíľach. „Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na jeho samotného, ​​ale aj na to, čo krásne za sebou zanechal, a navždy tak zostane v našich srdciach,“ uviedla hudobníkova rodina. Známe je už aj miesto jeho posledného odpočinku.

Len pred pár dňami prišla smutná správa, že zomrel Vašo Patejdl, ktorý bol spoluzakladateľom a členom skupiny Elán. Jeho rýchly odchod bol šokom nielen pre jeho fanúšikov, ale hlavne rodinu, ktorá tiež nebola na stratu blízkeho pripravená. Smrť totiž prišla len pár dní po zdrvujúcej diagnóze, rakovina pečene.

Rodina Vaša Patejdla zverejnila na sociálnej sieti status, kde ďakuje za podporu v ťažkých chvíľach. „Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na jeho samotného, ​​ale aj na to, čo krásne za sebou zanechal, a navždy tak zostane v našich srdciach,“ uviedla hudobníkova rodina.

Smrť blízkeho je vždy zdrvujúca, odchod Patejdla bol ale navyše veľmi rýchly. „Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým celkom skryto, veľmi zákerná choroba. Jeho odchod bol zapríčinený dôsledkom celkového vyčerpania organizmu pri progresii zákerného zhubného ochorenia slinivky brušnej. Diagnózu mu lekári oznámili 14 dní pred tým, než nastal onen osudný deň. Najprv o svojej chorobe vedel len Vašo a ja, následne potom jeho traja synovia. Manželovo srdce dotĺklo v skorých ranných hodinách v sobotu 19. augusta 2023,“ uviedla hudobníkova manželka a pridala aj poďakovanie Vojenskej ústrednej nemocnici za ich starostlivosť a ľudský prístup.

image

Elán - Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Jano Baláž.

Profimedia - Superior

Detaily poslednej rozlúčky zverejnila Patejdlova manželka na jeho Instagrame v pondelok večer: "Posledná rozlúčka sa uskutoční v stedu 30. augusta 2023 od 14.00 v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahově. Vašo si nesmierne vážil svojich priteľov, ale i fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s ním tak budú mať jeho najbližší a kolegovia, ale aj široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora. Ďakujeme všetkým, ktorí Vašovi venujú tichú spomienku. S úctou Miluše Patejdlová."  

To, že sa s Vašom sa rodina, priatelia, kolegovia a verejnosť rozlúčia v Prahe, nie je až taým prekvapením, keďže hudobník približne od roku 2011 žil v Česku – s druhou manželkou Milušou a ich spoločným synom Benjamínom.

image

Vašo Patejdl s manželkou.

Profimedia - Standardis
image

Elánisti na polutkoch po New Yorku. 

Profimedia - Standardni obsah

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:39