Dušan KaprálikProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Zomrel herec Dušan Kaprálik. Naposledy vydýchol v domove sociálnych služieb

08.08.2023, 11:44
Celebrity

Skonal úspešný herec, režisér i divadelný pedagóg Dušan Kaprálik (†75). Umelec známy z mnohých divadelných predstavení i televíznych obrazoviek mal poslednýkrát vydýchnuť v domove sociálnych služieb v Dúbravke.

Informoval o tom portál noviny.sk a smutnú správu potvrdila aj PR manažérka z Divadla Nová scéna Zuzana Šebestová. Herec stvárnil množstvo dramatických, tragikomických aj komediálnych postáv v činoherných i muzikálových predstaveniach. Často hrával tragikomické úlohy. Uplatnil sa tiež v rozhlase a televízii, jeho hlas je známy aj z dabingu. Hoci verejnosť pozná Dušana Kaprálika hlavne ako herca, má za sebou aj bohaté režisérske skúsenosti.

K hereckému umeniu neinklinoval odjakživa, v mladosti bol fanúšikom matematiky a fyziky. V týchto vedných disciplínach absolvoval viacero matematicko-fyzikálnych olympiád. Počas stredoškolských štúdií sa zúčastňoval aj recitačných súťaží, ktoré na všetkých úrovniach suverénne vyhrával. Po maturite na Strednej všeobecnovzdelávacej škole vyštudoval herectvo na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave.

image

Dušan Kaprálik a Martin Kaprálik.

Profimedia - Standardni obsah

Na divadelných doskách začínal vážnymi postavami, postupne však do svojho hrania vnášal komické črty a karikatúru.

Okrem divadla a filmu sa venoval aj dabingu. V rámci profesie 20 rokov pôsobil ako pedagóg na Konzervatóriu v Bratislave, kde vzdelával mladšie generácie.

image

Dušan Kaprálik zomrel vo veku 75 rokov.

TASR

Portrét herca Dušana kaprálika

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 02:31