Rytmus a Jan Bendig spojili svoje hudobné sily.
StoryEditor

Rytmus a Jan Bendig sa dali dokopy. Spojili ich balkánsko-rómske rytmy

04.08.2023, 10:52
Celebrity

Spevák a bývalý účastník speváckej súťaže SuperStar Jan Bendig (29) má dôvod na úsmev. I keď pred rokmi uvažoval nad samovraždou a bojoval s hlbokými depresiami nakoniec si na život našťastie talentovaný hudobník nesiahol. Dnes žne jeden úspech za druhým. Dokonca sa mu splnil sen. Sily dal dokopy s raperom Patrikom Rytmusom Vrbovským (46).

Český spevák Jan Bendig obdivoval rapera Rytmusa už ako malý chlapec, keď s bratmi počúval jeho pesničky. Po dlhých rokoch sa mu splnil sen. Rytmus kývol na spoluprácu a na svete je ich spoločná pesnička. Keďže ide o pesničku kde sa snúbi rómska kultúra s Balkánom nemohla v klipe chýbať Rytmusova manželka Jasmina. 

So svojím idolom nahral bývalý superstárista pesničku, ktorá sa stala navyše okamžite po vydaní jednotkou v trendoch na YouTube.

Jana Bendiga a Patrika Vrbovského spája okrem talentu, rómskeho pôvodu či speváckej šou SuperStar, kde Jan Bendig v roku 2009 účinkoval a Rytmus neskôr porotcoval, už aj spoločný hit. A nielen taký hocijaký. Dvojica umelcov ľuďom vo svojej exotickej novinke ukázala, akoby vyzeral život v Romalandii, čo je i samotný názov hudobného počinu.

Krajina zlata a retiazok

Keďže Rómovia nemajú svoju vlastnú krajinu a sú doma všade tam, kde je ich rodina, interpreti v klipe zobrazujú, ako si takú Romalandia predstavujú. Bola by krásna, plná lásky, radosti a zlata.

Vo videoklipe sa objavila aj Jasmina, ktorá je známa balkánskymi koreňmi. Moderátorka sa dokonca nechala počuť, že ide o zatiaľ najlepší hudobný počin jej manžela. A niet sa čomu čudovať, veď drsný raper sa v pesničke zmenil na speváka, ktorý by vyťahoval z hrdla výšky.

,,Ja viem, že možno nie každý vie, že o 400 km nižšie sa robí úplne odlišná hudba. Ale toto je Balkán. Precítený. Temperamentý. Extrémne emočný. Postavený na inom princípe vibrát a poltónov. V našich končinách sme zvyknutí na rovné tóny. Iný prejav a úplné odlišné rytmy na tanec alebo zábavu. Každý ma svoju hudobnú kultúru a príchodom mojej ženy sa Balkán stal mojou prirodzenou súčasťou,” uviedol Rytmus na sociálnej sieti.

,,Ja mám z tejto spolupráce takú, ale tak veľkú radosť. Ďakujem za ďalší splnený sen. Bolo a je mi cťou stáť po tvojom boku,” teší sa Jan Bendig.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:43