Herečka Jana Šulcová zomrela na zlyhanie srdca.Profimedia
StoryEditor

Smrť herečky Jany Šulcové: Nejstrašlivejšie okamžiky jej života!

31.07.2023, 08:58
Celebrity

Česko sa stále spamätáva z náhlé smrti legendárnej herečky Jany Šulcovej (†76), ktorá naposledy vydýcha uplynulý piatok.

Smutnú správu oznámila jej mladšia dcéra Jany Šulcovej, Rozálie Víznerová (47). Pravdepodobne išlo o zlyhanie srdca.

Filmová legenda zomrela v piatok v podvečer vo svojom pražskom dome. Skolabovala pred zrakmi svojich dvoch dcér. „Zrazu bola preč... Snažili sme sa zavolat záchranárov, ale tí už jej nedokázali pomôcť,“ povedala Rozálie Víznerová.

Herečka, ktorá sa vďaka svojej nezabudnuteľnej postave vryla do sŕdc divákov a všetky hviezdy boli jej kariére naklonené, však v súkromí prežívala veľkú bolesť. Nešťastná láska a rozvod s Oldřichom Víznerom ju priviedli na pokraj zúfalstva. Na scénu nastúpil alkohol a vážne zdravotné problémy, ktoré ju priviedli až na psychiatriu. Posledné mesiace svojho života trávila už poväčšine izolovaná od sveta vo vile.

Problémy s alkohlom a depresie

Keď ju opustil manžel Oldřich Vízner, s ktorým mala dve deti išlo to s ňou z kopca. Začala siahať po alkohole a upadala do silných depresii. „Prešla som si oceánom hrôz a zúfalstva,“ priznala pre Blesk narážajúc na to, že ju rozchod s mužom priviedol na samé dno. Dostávala sa z toho dlhých osem rokov. Zrada bola o to bolestivejšia, že si Jana myslela, že je všetko v poriadku. „Dovtedy všetko klapalo. 20 rokov sme boli s Oldom najšťastnejší ľudia na svete. Mali sme sa hrozne radi a nemala som pocit, že by ten vzťah rokmi ochaboval,“ vyznala sa kedysi v programe 13. komnata.

image

Rozchod s Oldrichom Viznerom ju priviedol k alkoholu a k depresiám.

Profimedia - Standardis

"Zaplať pánboh mi nikto nedal heroín. Ja by som si ho vzala a to by bola konečná,“ prezradila. Alkohol miešala s tabletkami a život jej nedával žiadny zmysel. Po strastiplnej ceste sa napokon alkoholu dokázala vzdať a svoje zlomené srdce ako-tak vyliečiť. Na rad však prišli ďalšie zdravotné problémy.

Operácia bedrového kĺbu, štítnej žľazy i oka a zlomená ruka. Operované oko nakoniec zostalo neprimerane väčšie a zmenil jej výzor tváre. Herečku to trápilo natoľko, že prišli psychické problémy a skončila na psychiatrii. „Začalo sa hovoriť, že som po plastike viečok a že znova pijem. Tie reči ma zničili. Musela som vyhľadať pomoc u odborníkov,“ priznala v minulosti dnes nebohá umelkyňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 09:10