Jiří Krampol oslávil 85 rokov.Archiv MAFRA
StoryEditor

Výsmech? Jiří Krampol dostal k jubileu 500 českých korún!

20.07.2023, 09:54
Celebrity

Obľúbený a uznávaná český herec Jiří Krampol oslavuje jubileum (85). Zábavný moderátor dostal mnoho prianí. Jedno ho však poriadne zaskočilo. A veru nie v dobrom slova zmysle. Ohodnotili ho na sedem kíl mrkvy.

Keď rozlepil gratuláciu odboru kultúry z mestskej časti Prahy 1, žasol. „Poblahoželali mi a poďakovali za to, čo som pre kultúru za tie roky urobil. A poslali mi poukážku na päťsto korún (21 eur, pozn. red.) do jedného známeho supermarketu,“ prezradil oslávenec Jiří Krampol.

Predstaviteľ poručíka Libora Krejcárka z práve reprízovaného seriálu ČT Malý pitaval z veľkého mesta to považuje za dosť nedôstojný dar. „Stačila by mi pekná gratulácia. Obrazne povedané ma ohodnotili na sedem kíl mrkvy. To nepoteší,“ hovorí herec. Krampol pôsobí na filmovom plátne od roku 1958 a na konte má desiatky a desiatky filmov. Ponuky sa mu roky hrnuli aj do seriálov. V tomto roku mi vyšli až tri filmy. Jeho talent je nepochybne pre českú kinematografiu prínos.

Nie je to o peniazoch

Podľa Krampola bolo pekné už to, že si naň zastupitelia spomenuli. „Bývam na Prahe jedna už desiatky rokov, najprv na nábreží a potom s Haničkou štrnásť rokov v Parížskej ulici. Teraz som už šesť rokov za rohom v Žateckej. Som tu veľmi spokojný, inde by som ani žiť nechcel,“ priznáva. Poukážka do známeho supermarketu ho ale rozladila. „Nie je to o tej sume. Viem, že pre niekoho sú to veľké peniaze, ale jednoducho sa to podľa mňa nehodí. Vadí mi to,“ tvrdí Krampol.

image

Herec si na narodeniny vážil potlesk v sále.

Profimedia - Standardni obsah

Potlesk v stoji

Našťastie zažil k narodeninám aj pekné chvíle: „Robili sme v Duchcovej program 7 pádov Honzy Dedka. Všetci zrazu vstali, zatlieskali a zaspievali mi Happy Birthday to You. Asi päť stoviek divákov. Potom mi ešte pogratuloval Vašek Vydra. Až ma to dojalo,“ dodáva Krampol.

 

Krampol nie je žiadna novinka

Keď v roku 2019 oslavoval deväťdesiatku herec Svatopluk Matyáš (†90), dostal od mestského úradu Prahy 6 kupóny na zľavu do lekárne za 200 korún. „Je to urážka, nemali radšej posielať nič. Požiadam dcéru, aby to poslala späť, ani to nechcem mať doma,“ povedal vtedy nahnevane denníku Aha! predstaviteľ novinára Holana zo seriálu Tridsať prípadov majora Zemana.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:08