Leoš Mareš, Monika Bagárová, Jan Bendig a Markéta Konvičková. Všetkých z minulosti spája spevácka šou.Profimedia
StoryEditor

Hrozné priznanie umelca zo Superstar: Chcel spáchať samovraždu. Čo ho zachránilo?

18.07.2023, 14:00
Celebrity

Spevák Jan Bendig (29) dnes patrí medzi známe tváre českej hudobnej scény. Do povedomia sa dostal vďaka speváckej súťaži Superstar. Mladému hudobníkovi sa dnes v kariére darí, ale v minulosti nevidel svetlo na konci tunela. Priznal, že pred rokmi zvažoval samovraždu skokom z okna. Čo ho zachránilo?

V pätnástich rokoch sa Janovi Bendigovi podarilo zažiariť v markizáckej šou SuperStar a odvtedy sa živí hudbou, lenže na začiatku kariéry, ešte ako tínedžer bojoval s náročným obdobím. Prvé miesto vtedy síce nevyhral, ​ale zaujal svojim nesporným talentom a úspech na seba nenechal dlho čakať. Nahráva jednu pesničku za druhou a o koncerty nemá núdzu. V Čechcách má úspešnú kariéru a úsmev na perách, lenže nebolo to tak vždy. 

image

Spevák Jan Bendig myslel pred rokmi na sebevraždu.

Profimedia

Pred rokmi upadol do hlbokých depresií, ktoré ho doviedli až k tým najčiernejším myšlienkam. Mal pocit, že život viac nedáva zmysel a zo svojích problémov nevidel východisko. Rozhodol sa preto spáchať samovraždu. „Tak ja som bol v takej neistote a zažíval som panické ataky, depresie a myslel som si, že nie je cesty von,“ priznal pre Topky.sk. Stál pred otvoreným oknom a chcel svoje trápenie ukončiť.

Lenže niečo sa zmenio a spevák sa fatálneho nešťastia nedopustil. „Ale v tej dobe, keď ja som býval na 3. poschodí a stál som pred tým oknom, že to urobím, tak som zistil, že tam mám Lukáša (partner, pozn. red.), ktorý ma drží. Zistil som, že tam mám mamku s tatkom a normálne, akoby stáli za mnou a povedali mi, nerob to, nerob to... A neskočil som.“ Rozhodne dodal, že takáto chmúrna myšlienka ho už neposadne. Vie s tým totiž bojovať. Život si chce vychutnávať.

image

Jan Bendig po úspešnom koncerte neudržal slzy,

Profimedia
image

Leoš Mareš, Monika Bagárová, Jan Bendig a Markéta Konvičková. Všetkých z minulosti spája spevácka šou.

Profimedia
image

Jan Bendig a Monika Bagárová.

Profimedia
image

Praha 25.2.2023 iDnes kultura koncert Jan Bendig Forum Karlin Tomas Krist,Image: 759005967, License: Rights-managed, Restrictions: Image must be credited: ‘TOMAS KRIST/MAFRA/Profimedia‘, Model Release: no

Profimedia
image

Spevák Jan Bendig myslel pred rokmi na sebevraždu.

Profimedia

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:37