Nová Miss Holandska sa narodila iná.Profimedia
StoryEditor

Holandsko korunovalo kráľovnú krásy. Šok pre publikum, narodila sa v "inej koži"!

11.07.2023, 12:01
Celebrity

Holandsko zažilo revolučné víťazstvo v súťaži kráľovnej krásy. Ich novou misskou sa stala Rikkie Valerie Kolléová (22), ktorá sa narodila ako muž. Teraz sa chystá zabodovať aj v celosvetovej súťaži Miss Universe v Salvadore.

Je to vôbec prvýkrát v histórii súťaží krásy, keď víťaznú korunku nasadili na hlavu transgender kráske. Narodila sa totiž nie ako žena. „Áno, som trans a chcem sa podeliť o svoj príbeh. Ale tiež som Rikkie a na tom aj záleží. Bol to vzdelávací a úžasný proces, môj ročník sa už nemôže pokaziť. Som taká hrdá a šťastná, že to nedokážem popísať. Urobila som svoju komunitu hrdú a ukázala som, že to ide,“ priznala na sociálnej sieti Mail Rikkie Valerie Kolleová po svojom víťazstve.

„Keď som bola malý Rik a priznala som, že som transgender, nebolo to pre všetkých jednoduché. Aj ja som trpela,“ zverila sa Daily Mail nová kráľovná krásy Holandska. Tá teraz mieri bojovať o titul do celosvetovej súťaže Miss Universe v Južnej Amerike.

 

Ako uviedla, dúfa, že do budúcnosti nebude jediná. „Chcela by som poďakovať porote a všetkým z tímu Miss Holandska za ich dôveru, toto je iba začiatok,“ vyjadrila sa.

V histórii podobných súťaží je jej víťazstvo doteraz ojedinelé, avšak je naozaj možné, že transgenderových žien bude v súťažiach pribúdať. Podľa americkej mediálnej organizácie NPR organizáciu Miss Universe totiž kúpila thajská obchodná magnátka Jakkaphong „Anne“ Jakrajutatipová, ktorá je sama transgender osobou.

image

Miss Holandsko, Rikkie Valerie Kolléová.

image

Nová Miss Holandska sa narodila iná.

Profimedia
image

Nová Miss Holandska sa narodila iná.

Profimedia
image

Miss Holandsko, Rikkie Valerie Kolléová.

image

Miss Holandsko, Rikkie Valerie Kolléová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 01:04