Coco Lee podľahla depresiám.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Svetoznáma speváčka spáchala samovraždu. Premohli ju depresie

06.07.2023, 13:57
Celebrity

Celý hudobný svet zasiahla tragická správa o smrti slávnej speváčky. Čínska popová hviezda Coco Lee (†48) cez víkend spáchala samovraždu. Najprv skončila vo vážnom stave v nemocnici, ale nakoniec svojim zraneniam podľahla.

Lee sa preslávila naspievaním úvodnej znelky k animovanej snímke Mulan, za svoju kariéru od vtedy vydala 18 albumov. V posledných rokoch, ale trpela ťažkými depresiami, ktoré ju nakoniec priviedli k tragickému rozhodnutiu. 

Coco Lee patrila v Číne medzi najväčšie hudobné hviezdy, výrazne sa ale preslávila aj po celom svete. Naspievala totiž úvodnú znelku k filmu Mulan, legendárnemu animáku od Disneyho. Hlavnú postavu dokonca v mandarínčine sama nahovorila. Milióny fanúšikov tak v týždni zasiahla tragická správa o speváčkinom úmrtí.

Lee zomrela v stredu po tom, čo si v nedeľu siahla na život. Rodina ani lekári zatiaľ nešpecifikovali, k čomu presne pri samovražde došlo. V obsiahlom a dojemnom vyjadrení na sociálnych sieťach však sestry speváčky uviedli, čo bolo príčinou jej tragického rozhodnutia. Depresie ju premohli Lee sa totiž v posledných rokoch vyrovnávala s ťažkými depresiami. Tie pred troma rokmi podľa BBC umocnil rozchod s magnátom Brucom Rockowitzom, bývalým generálnym riaditeľom hongkonského gigantu dodávateľského reťazca Li & Fung. Na záver roku 2022 potom speváčka na sociálnych sieťach napísala, že uplynulých dvanásť mesiacov pre ňu bolo neskutočne ťažkých, a už vtedy priznala problémy s depresiami.

image

Coco Lee podľahla depresiám.

Profimedia - Standardni obsah

S tými sa snažila bojovať aj za pomoci špecialistov, avšak márne. „Hoci Coco vyhľadala odbornú pomoc a urobila všetko, čo mohla, jej démoni boli bohužiaľ silnejší,“ uviedli sestry v spoločnom vyhlásení. "Okrem spomienok na Coco dúfame, že budete zdieľať jej typicky žiarivý úsmev, úprimnosť a láskavosť so všetkými okolo vás a budete pokračovať v jej prianí, aby všetci okolo nej cítili jej lásku a radosť," dodali. Hviezda deväťdesiatok Lee sa narodila v Hongkongu. Ako dieťa sa presťahovala do USA a vydala 18 albumov, ktoré naspievali v mandarínčine aj angličtine, najväčšiu slávu si užívala v 90. rokoch a na prelome tisícročia, jej snom bolo presláviť Čínu na medzinárodnom hudobnom poli.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 00:31