Števo Martinovič rád míňa na zážitky.Archiv MAFRA
StoryEditor

Števo Martinovič o peniazoch, sporení a hypotéke: Jeho postoj sa rokmi zmenil

27.06.2023, 11:00
Celebrity

Obľúbený divadelný a televízny herec Števo Martinovič (40) si už vekom dáva pozor, kde míňa peniaze. Prezradil čo si dopraje, ako si odkladá na horšie časy a kto mu pomáha.

Umelca baví divadlo i televízna práca. Dokáže zahrať vážnu rolu, ale ako doma sa cíti najmä ako komik. Cez humor si dokáže Števo Martinovič vyliečiť rôzne boliestky: „Na dabingu ma baví práca s hlasom. Na televíznej práci zas kamera a v divadle kontakt s divákom. Humor mám rád situačný. Takže keď sa stane v živote situácia, ktorá je úplne absurdná alebo náhodná, to je moje. Humor alebo satira mi pomáha vyrovnať sa s s nejakými životnými situáciami. Všimol som si to od puberty. Čo sa ma nejakým spôsobom dotkne tak to nafúknem a spravím si z toho srandu. Pomôže mi to prekonať ten problém. Je to pre mňa psychohygiena. Je to súčasť terapie. A pokiaľ to rozosmeje niekoho druhého som za to vďačný," zhrnul svoju prácu. 

Zodpovedne sporí

Herec priznal, že s peniazmi istú dobu narábal veľmi spontánne. „Snažím sa to už trochu racionalizovať. Mám poradcu, ktorý mi dosť radí a vďaka nemu som pred 15 rokmi mohol zobrať moju prvú hypotéku, nebola posledná. Čo si určite neodopriem je kvalitné jedlo, cestovanie, dobré víno. Dokážem na to minúť viac peňazí, ako by sa patrilo," sypal si s úsmevom popol na hlavu. „Snažím sa aj v tomto smere krotiť. Riadim sa radami svojho poradcu. Mám aj životnú poistku. Je to podľa mňa dobrá vec. A potom nejaké základné sporenia. Usilujem sa vytvárať finančnú rezervu, keď budú slabšie mesiace. Práca je taká sinuisodná aby som mal nejakú rezervu," pustil divákov do svojej kuchyne Števo Martinovič v relácii Peniaze.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:50