Diana Mórováarchív Mafra
StoryEditor

Herečka Diana Mórová zatracuje tieto módne vychytávky. Nikdy, odkazuje!

05.06.2023, 08:00
Celebrity

Obľúbená herečka Diana Mórová (53) prezradila, kedy si môže dovoliť výrazné nechty, líčenie a čo určite v jej šatníku nenájdete. V jej postavách ju diváci nemajú hľadať! Na obrazovke ju najbližšie fanúšikovia nájdu v seriáli Tomáš a Diana, kde si zahrá pár práve s Tomášom Maštalírom.

Diana v seriáli nemá deti – môže vďaka tomu stvárať veci, ktoré si v reálnom živote musíte odoprieť?

Skôr je to o tom, že ak žena nemá deti, potom sústreďuje väčšiu pozornosť na partnera a ten sa postupne stáva jej „dieťaťom“, ktoré komanduje. Na tom potom krachuje veľa vzťahov.

V seriáli máte aj trochu iný výzor...

Áno, tvorcovia na mojom výzore zapracovali, vymysleli, že budem mať úplne kučeravé vlasy, aby som bola iná a aby sme nemuseli použiť parochňu. Nemám rada, ak sa herečky v rôznych projektoch príliš vizuálne nemenia a všade majú rovnaké účesy. Myslím si, že v tomto prípade to dopadlo celkom dobre

Podliehate v bežnom živote módnym a skrášľovacím trendom?

Mám rada zmeny, no priznávam, že som trošku konzervatívnejšia. Sledujem módu, ale už viem, čo mi pristane, tak každému módnemu trendu nepodľahnem a všetko si dotváram podľa seba. Keď sú v móde kárované nohavice, nie každému pristanú, tak to treba zvážiť. Holé pupky alebo nadrozmerné kabáty, to nie je nič pre mňa.

image

DIANA MÓROVÁ, herečka. Fotenie titulky a hlavného rozhovoru do októbrovej Evity 2018.

Umelé nechty nemáte, tetovanie tuším tiež nie, možno nejakú kyselinku v perách?

Nie, nič z toho. Nechty mávam upravené podľa toho, ako si to vyžaduje rola, ktorú práve hrám v divadle alebo pred kamerou. Napríklad moja postava v seriáli Tomáš a Diana má byť veľmi prirodzená, jemne nalíčená až nenalíčená, s telovým lakom na nechtoch, proste také jednoduchšie žieňa. A takisto nenosí žiadne módne výstrelky

Keď sme pri výstrelkoch – páčia sa vám muži v sukniach, ako sa v poslednom čase radi predvádzajú najmä v Hollywoode?

Páčia sa mi muži v škótskych kiltoch, to vôbec nevyzerá zle. Keď si dá Brad Pitt na premiéru sukňový overal, celkom mu pristane, ale podľa mňa takéto výstrelky majú hollywoodski herci len na jedno použitie, na prezentáciu nejakého filmu, aby zaujali a aby sa o nich písalo. V našich končinách to pôsobí trošku nepatrične. Synovi by som také niečo určite nekúpila. A keby to začal nosiť, snažila by som sa ho od toho odhovoriť

Začali ste už pripravovať novú sériu šou Česko Slovensko má talent?

Kastingy sa už začali, ale ja som od Talentu ešte ďaleko, momentálne mi pokračuje sezóna v divadle. Talent začnem nakrúcať až koncom júna.

Keďže sa v lete budete venovať Talentu, stihli ste v predstihu nejaký relax alebo dovolenku?

Áno, nedávno som si bola pozrieť Áziu, navštívila som Laos a Kambodžu. Bolo veľmi obohacujúce vidieť, ako si tam ľudia vystačia s málom, dozvedieť sa o ich kultúre, zvyklostiach, budhizme, celkom inom zmýšľaní. Každý deň sme boli so sprievodcom niekde inde. Zapôsobilo na mňa, keď sme v Kambodži navštívili väznice a dozvedeli sme sa otrasné detaily o genocíde v roku 1975, keď tam Červení Khméri vyvraždili takmer dva milióny obyvateľov, takže tam vlastne neostala žiadna stredná veková vrstva. To v človeku naozaj zanechá hlboký dojem.

Na čom ďalšom aktuálne pracujete a kde vás diváci budú môcť v blízkom čase vidieť?

V Česku som točila osemdielny seriál s pracovným názvom Smysl pro tumor s režisérkou Terezou Kopáčovou, s ktorou sa mi fantasticky pracovalo. Je to výborný človek a zároveň je veľmi náročná, čo sa mi páči. Príbeh je o študentovi, ktorého nečakane zasiahne rakovina a táto ťažká diagnóza preverí jeho vzťahy aj charakter. Scenár napísal Belgičan, ktorý rakovinu sám prekonal a chcel ukázať nielen temné, ale aj humorné situácie, ktoré sám zažíval.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 01:00