Iveta Bartošová a Josef Rychtář.Profimedia
StoryEditor

Bartošovej urnu nechce vdovec Josef Rychtář ani po deviatich rokoch vydať. Skrýva ju doma!

31.05.2023, 01:00
Celebrity

Nemá stále pokoj. Iveta Bartošová (†48) nie je ani po deviatich rokoch od jej samovraždy úctivo pochovaná. Speváčku po smrti spopolnili a jej posledný manžel, vdovec Jozef Rychtář si urnu odniesol domov s tým, že ju po čase odnsie na hrob. Iveta má cintoríne v Říčanoch okázalý hrob s podobizňou. Dodnes však v ňom nie je uložená.

Vdove Josef Rychtář sa zjavne o jej pozostatky nechce deliť. Syn, blízka rodina ani fanúšikovia nemajú Ivete Bartošovej stále kam ísť zapáliť sviečku. Jej hrob by ste totiž hľadali márne. 

Rychtář, ale stále odmieta uložiť urnu na cintorín. Tvrdí, že o ňu Artur neprejavil ani raz záujem a rozhodol sa teda mať pri sebe Ivetu vo dne v noci. Doma speváčke zriadil malý oltárik s fotografiou, anjelikmi, sviečkami a vázou, kde vymieňa čerstvé kvety. 

Na Ivetin hrob tak vôbec nie je dôvod chodiť. „Nebola som tam ani raz. Nevidím dôvod, veď tam Iveta ani nie je,“ hovorí Ivetino dvojča Ivana Bartošová (57). Ona ani celá jej rodina nesúhlasí s tým, že urnu s Ivetou má stále Rychtář pri sebe. „Toto je veľmi smutný a trápi nás to všetkých, ale lepšie je to ani nekomentovať,“ dodáva smutne sestra Bartošovej, ktorá za Ivetu zapaľuje sviečky doma alebo na iných miestach spojených so speváčkou.

Zlato v urne

Existuje ešte jeden dôvod, prečo Rychtář nechce dať urnu so svojou tragicky zosnulou manželkou z ruky. Nechal totiž dovnútra zataviť aj speváčkine šperky, konkrétne všetko zlato, ktoré mala na sebe v osudný deň, keď skočila pod vlak, as ním aj hodinky a snubný a zásnubný prsteň. „Bojím sa dať Ivetu do hrobu. Vandaly napadne všeličo,“ vysvetlil Aha! Rychtár dôvod svojho podivného konania. Zároveň však dodal, že hlavný dôvod je ten, že chce mať Ivetu doma, vedľa seba. Do urny šperky nechal dať, pretože sa vraj Artur o nich po tragédii nezaujímal. Vdovec ich teda vyzdvihol z úschovne a nechal ich v krematóriu dať do urny a tú potom zaplombovať. „Povedal som si, že by mali byť s Ivetkou,“ zveril sa Rychtár, ktorý urnu dodnes stráži ako oko v hlave.

Nešťastná a zlomená Iveta sa v roku 2014 rozhodla odísť z tohto sveta tým najhorším spôsobom. Ľahla si na koľaje pred idúcim vlakom. S posledným manželom, Josefom Rychtářom sa dala dokopy bizarným spôsobom. Podľa jej správania sa, ale ani jemu nepodarilo nešťastnú speváčku pred sebou zachrániť: „My sme sa s Ivetkou spoznali vtedy, keď odišla od pána Štaidla a keď bol Artur malý. V tom čase bývala v Ríčanoch, kde jej otrávili psa a požiadala ma, či by som jej neposkytol ochranu. Mám totiž bezpečnostnú agentúru, takže som jej strážil byt a staral sa o jej bezpečnosť." Po jej smrti priznal, že Ivete sám podával alkohol. V prípade zlomenej speváčky, ktorá sa opakovane liečila zo závislosti je to viac ako šokujúce.

Iveta Bartošová v šou u Adely Banášovej

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:26