HELENA VONDRÁČKOVÁarchív Mafra
StoryEditor

Helena Vondráčková má dôvod na oslavu. Vysúdila si zvýšenie dôchodku. Toto je suma!

17.05.2023, 15:06
Celebrity

Stálica českej hudobnej scény Helena Vondráčková nebola spokojná s výškou svojho dôchodku. Rozhodla sa vytasiť zbrane a riešiť to súdnou cestou. Uspela aj oslávila! Koľko jej odklepli?

Súd jej dal za pravdu v spore so štátom o výške dôchodku Helena Vondráčkova uspela. Namiesto 13-tisíc českých korún (549 eur) by jej mali vymerať novú čiastku. Popovú legendu podľa ich slov nikdy nepoháňala túžba po peniazoch. Ako povedala TN.cz, išlo jej o princíp a spravodlivosť. 

V pondelok som dostala od svojho právnika, ktorý všetko podal na súd, pretože sa stále nič nedialo, konečne pozitívnu správu, vlastne výbornú správu. Súd uznal podklady, ktoré som uvádzala ako dôkaz pre nereálny výpočet môjho dôchodku, za pravdivé," vyhlásila spevácka diva. Zatiaľ netuší, koľko to bude. S manželom už napriek tomu verdikt súdu oslávila. "Mali sme samozrejme radosť a pripili sme si pohárom šampanského na báječný výsledok, v ktorý už sme ani nedúfali," povedala umelkyňa k oslave. 

„Môj starobný dôchodok treba zrenovovať a vypočítať znova. Či získam späť aj peniaze, o ktoré som prišla kvôli zlej výmere, uvidíme. Ja dúfam, že áno," zverila Vondráčková.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:38