Kandráčovci a Čechomor vyrážajú na turné.Martin Ďatko
StoryEditor

Kandráčovci a Čechomor vyrážajú na turné: Zábavu odpália na nadupanom krste už v sobotu!

18.04.2023, 13:24
Celebrity

Kapely Kandráčovci a Čechomor v roku 2022 spojili svoje sily a po prvý raz vyrazili na spoločné Česko-slovenské turné. Po obrovskom úspechu sa rozhodli v spolupráci pokračovať a tohtoročné leto opäť strávia v spoločnosti svojich fanúšikov. Skôr než vyrazia do jednotlivých slovenských miest, odpália zábavu na veľkolepom krste v Bratislave, na ktorom pokrstia svoje CD aj LP už túto sobotu v Edison Parku.

"Fanúšikovia sa môžu tešiť na tri silné hudobné vnemy v jednom, pretože nie je to obyčajný koncert. Bude to uvedenie do života nového albumu s názvom Kandráčomor - Kandráčovci a Čechomor. Je to nový terminus technicus na hudobnej scéne. My Kandráčovci odohráme samostatný koncert, potom odohrá kapela Čechomor samostatný koncert a na záver to bude spoločný koncert. Takže budú to tri koncerty v jednom. Veľmi sa na to teším, pretože z tohto spojenia ide obrovská emócia," hovorí Ondrej Kandráč o veľkolepom koncerte, ktorý bude spojený s krstom spoločného CD a LP Kandráčomor. Ten sa uskutoční už 22. apríla v Edison Parku v Bratislave. Okrem takmer troch hodín skvelej hudby sa priaznivci týchto kapiel môžu tešiť aj na krstných rodičov albumu s naozaj zvučnými menami.

image

František Černý, Čechomor.

Profimedia

Albumy uvedú do života herci Nela Pocisková a Braňo Deák. "Veľmi dobre nám to zafungovalo na nakrúcaní Silvestra Všetko čo mám rád 2022/23, kde boli našimi hosťami. Bola to veľká energia, živel, preto sme ich oslovili. Sme vďační, že prijali túto úlohu a tento koncert spestria a oživia," teší sa primáš Kandráčovcov. Turné Kandráčomor odštartuje 16.6 vo Východnej a počas leta odohrajú koncerty 14.7 v Nových Zámkoch, 15.7 v Detve, 20.7 v Starom Tekove a 11.8 na Šírave. 

Východniarsky temperament 

Kandráčovci tento rok naozaj nebudú zaháľať a už deň po krste albumu Kandráčomor vyrážajú na svoje samostatné turné, na ktoré si prizvali charizmatickú herečku a speváčku Natáliu Puklušovú. "S Natáliou sa poznáme veľmi dlho. Pamätám si 90. roky, keď som bol primášom vo folklórnom súbore Torysa v Prešove. V rámci rôznych festivalov sme sprevádzali aj víťazov veľmi známej súťaže Makovická struna. Je to súťaž v spievaní rusínskych a ukrajinských ľudových piesní. Natália bola víťazkou jedného z ročníkov, preto spievala neskôr na galakoncertoch. Už vtedy som si všimol jej obrovský dar. V spievaní je naozaj veľmi presvedčivá, tak som rád, že sme to posunuli a povýšili. Máme spoločnú skladbu, ďalšie sa chystajú...je to ten zdravý východniarsky naturel a živel, ktorý je veľkým obohatením."

Poslovia dobrých správ

Kapelu Kandráčovci čaká v nasledujúcich mesiacoch náročné obdobie, no všetci sa naň nesmierne tešia. Hudobníci majú totiž v živej pamäti smutné pandemické obdobie, keď nemohli hrať, stretávať sa so svojimi fanúšikmi a prinášať im radosť. "Koncertné šnúry pre mňa predstavujú veľký záväzok a veľký rešpekt, pretože je to po mesiacoch odlúčenia cez pandémiu ďalší veľký comeback. Verím, že nesklameme a prinesieme radosť, východniarsky temperament medzi ľudí a rozveselíme každého jedného, kto príde na koncert. Ja niekedy tak pateticky hovorím, že my muzikanti by sme mali byť poslami dobrých správ, tak tie dobré správy chcem priniesť do každého regiónu Slovenska," dodal Kandráč s úsmevom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:23