Wanda Adamík Hrycová, producentka.Archív MAFRA
StoryEditor

Producentka Wanda Hrycová: „Poviem vám, ktoré filmy sú pre mňa brak!“

03.04.2023, 12:32
Celebrity

Wanda Hrycová ako prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie už pozná víťazov kategóriách ocenení Slnko v sieti. Výsledky sa teraz nachádzajú v zapečatených obálkach. Nám prezradila ako, ale pozná nekvalitnú produkciu.

Tohtoročný slávnostný gala večer sa uskutoční v priestoroch koncertného štúdia Slovenského rozhlasu. Rovnako ako minulý rok sa bude udeľovať i cena za výnimočný prínos audiovizuálnej kultúre, ktorú minulý rok získala Emília Vášáryová. Tento rok si odnesie túto cenu známy kameraman Ladislav Kraus.

Prezidentka Wanda Adamík Hrycová už všetky nominované filmy a seriáli videla a má aj svojho favorita: „Chodím do kina na tie filmy a tie čo som nestihla kvôli povinnostiam v kine, tak som si pozerala v online na našej platforme, lebo každý člen akadémia pred tým ako hlasuje si ich samozrejme musí pozrieť. Favorita nemôžem povedať. Výsledky viem, lebo som ich s notárkou pečatila, ale nič nepoviem,“ zasmiala sa Wanda. „Každý jeden ten umelecký počin tam stojí za to. tam sa nedostane len tak niekto do počtu. Je to len otázka jednotlivých hlasov to poradie," povedala pre Svet Evity.

Doma sa snaží presadzovať kvalitu

Blondínka má doma štyroch synov, ktorých sa snaží viesť ku kvalitnej kinematogrfii, ale teraz sú vo veku kedy ich najviac bavia Marvelovky, ktoré s nimi musí pozerať. Mňa oni teraz učia. Som aktuálne odborník na všetkých superhrdinov, ktorý mňa v detstve minuli. Pomaličky im zaraďujem české a slovenské filmy. Musím povedať, že nie všetky s úplnym úspechom. Tie, na ktorých som ja vyrastala ako Perinbaba zatiaľ nemajú úspech, dosť sa toho boja. Ale podarilo sa mi tento rok presadiť S tebou mne baví svět a minule Utekajme už ide. Bol úplne nadšený. Pomaly to ide," objasnila.

Brak pozná na prvú dobrú

Ako skúsená producentka a filmárka už vie hneď v úvode odhadnúť či ide o kvalitný film. Pre ňu osobne je to najmä odfláknutý scenár: „Pre mňa zlé, keď sa nudím. Keď je to predvídateľné. Keď viem, že čo sa udeje, ten sa zamiluje, ten bude neverný a ten ju odkopne. Toto keď viem po prvých desiatich minútach, tak to je pre mňa brak, ktorý vypínam. Samozrejme aj formálne stránky, ale ja som ten príbehový človek. Keď ma chytí príbeh, tak som schopná odpustiť veľa," prezradila pre náš web.

Zverila sa do rúk profíčky

Na veľkolepý event, kedy sa odovzdajú ceny Slnka v sieti sa musí samozrejme náležito pripraviť. Predsa len galavečer si vyžaduje určitý dress code: „Outfit už riešime a som na seba pyšná, lebo väčšinou to riešim z večera do rána, takže už má moja Barborka Jurkovič niečo pripravené. Ja na to nemám kapacitu, ani neznášam nakupovať. Má ma už zmeranú a je moja štylistka, preferujeme lokálnych návrhárov." Barbora Jurkovič zoberie Wandu do parády aj s make-upom aj účesom.  

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:59