Emília Vášáryová dostala minulý rok cenu za výnimočný prínos do audiovizuálnej kultúry.
StoryEditor

O chvíľu sa dozvieme mená víťazov filmových ocenení Slnko v sieti. Vyberte si favorita!

22.03.2023, 13:19
Celebrity

O tom, kto získa Divácku cenu rozhodne verejnosť, ktorá už môže za svojho favorita hlasovať.

Tohtoročný slávnostný gala večer sa uskutoční v priestoroch koncertného štúdia Slovenského rozhlasu. Rovnako ako minulý rok sa bude udeľovať i cena za výnimočný prínos audiovizuálnej kultúre, ktorú minulý rok získala Emília Vášáryová.

Počas ceremoniálu, ktorý bude moderovať Branislav „Bruno“ Ciberej, zaznejú známe piesne v podaní speváčok Alžbety Ferencovej, Jany Kirschnerovej a Veroniky Rabada. Odovzdávanie cien spestria aj Slovenskí Symfonici pod taktovkou dirigentky Michaely Rózsa Růžičkovej.

Do dvanásteho ročníka cien Slovenskej filmovej a televíznej akadémie bolo tentoraz prihlásených 24 hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. A prvý raz aj 5 snímok v kategórii Najlepší televízny film/miniséria/seriál, kde je podmienkou prihlásenia ich pôvodný originálny formát.

Laureátov prestížnych filmových cien vyhlásia v sobotu 15. apríla 2023 o 20:30 v priamom prenose na Jednotke.

Okrem Diváckej ceny, o ktorej v internetovom hlasovaní rozhodne verejnosť, bude počas večera už tradične odovzdaná aj cena za Výnimočný prínos slovenskej audiovizuálnej kultúre.

Do súťaže o Divácku cenu sa zaradia diela, ktoré vznikli v slovenskej produkcii alebo koprodukcii a boli uvedené na verejnosti počas posledného roka. Každý hlasujúci môže spomedzi nich vybrať jedno, ktoré považuje za najlepšie a vo formulári na webovej stránke Slnka v sieti mu udeliť svoj hlas. Hlasovanie potrvá do 7. apríla 2023. Snímka, ktorá získa najviac hlasov, bude vyhlásená počas slávnostného večera. 

Slnko v sieti je filmové ocenenie, ktoré od roku 2004 udeľuje Slovenská filmová a televízna akadémia za najlepšie filmové diela a tvorivé počiny v oblasti domácej kinematografie. Vzhľadom na obmedzený počet každoročne produkovaných snímok v našom filmovom priemysle, boli ceny spočiatku udeľované bienálne, každý druhý rok.

TU si pozrite všetky nominácie

https://slnkovsieti.sk/nominacie/

Podporiť svojho favorita môžete aj vy

https://slnkovsieti.sk/divackacena/

FOTO z minulého ročníka večeru Slnko v sieti v GALÉRII

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:43