Česká herečka Jana Plodková.Archiv MAFRA
StoryEditor

Herečka Jana Plodková: Matku v jednom momente nenávidela, v živote sa jej striedali nešťastné lásky

14.03.2023, 10:10
Celebrity

Česká herečka Jana Plodková (41) dokáže excelentne zahrať zničenú alkoholičku, ale aj dobové či vážne role. Aktuálne hviezdi v komediálnom filme Ostrov, kde si zahrala so sexsymbolom Jiřím Langmajerom manželský pár. Museli absolvovať vášnivé scény rovnako ako prudké hádky. A ako to má Jana v živote, keď sa dostala do bodu, kedy mala zlomené srdce skutočne a nie len na plátne? Umelkyňa má zaručený recept. Keď ho od mamy por rozchode dostala len neveriacky krútila hlavou. Dnes vie, že zaberá.

Drobná blondínka tvorí už takmer 9 rokov pár s českým podnikateľom Filipom Žilkom. I keď dvojica doteraz neskončila pred oltárom a nemajú spolu deti, patria k najstabilnejším párom českého šoubiznisu. Herečka Jana Plodková si však tiež prešla nešťastnými láskami. Vtedy plakávala mame na ramene. Tá jej dala radu, ktorá zaručene funguje no mnohí tomu v čase, kedy sa nám vzdušné zámky rúcajú o nej nechceme ani počuť. „Za mlada v puberte, to bola jedna nešťastná láska za druhou. Moja matka mi hovorila, že to prebolí. V tej chvíli som tu vetu nenávidela. Nechcela som ju počuť. Ale samozrejme, že mala pravdu. Keď ma to bolí teraz a som nešťastná, neznamená, že to takto budem mať celý život. Je dobré si to celé prežiť. Čas zariadi, že to vidíme s odstupom. Každý človek, ktorý nám vojde do života. Či je to muž, alebo žena, tak nás ovplyvní. A keď to nevyjde povedať si, dali sme si všetko čo sme mohli, nevyšlo to a ideme ďalej. Aj keď v tom je niekedy veľká bolesť, keď sa na to pozriem spätne napríklad práve ten rozchod bolo najlepšie rozhodnutie v tom živote," povedala s úsmevom. Celkovo sa herečka riadi heslom, čo dá to dostane. To sa jej už veľakrát potvrdilo.

Ostrovania na ostrove

Dobrodružná romantická komédia Ostrov rozpráva príbeh jednej katastrofálnej dovolenky, ktorá sa pre dvoch odcudzených manželov skončí niekoľkomesačnou robinsoniádou na opustenom tropickom ostrove. Aby sa zachránili a prežili, nezostáva im nič iné, len sa opäť začať počúvať a nájsť k sebe cestu. Ich príbeh sa začína v luxusnom exotickom letovisku, kde sú Alice (Jana Plodková) a Richard (Jiří Langmajer) po rokoch konečne na dovolenke, ale všetko sa zvrtne. Jana Plodková tvrdí, že s Jiřím už od kamerových skúšok vedeli ako dobre im to pôjde: „Bola to prvá väčšia spolupráca s Jirkom, boli sme odkázaní jeden na druhého, ale podľa prvých kamerových skúšok bolo jasné, že si herecky rozumiem. Naše hádky prebiehali dobre. V takýchto situáciách už ľudia nič nekamuflujú a lezú z nich veľmi zaujímavé veci. Aj keď to boli hádky, bolo to pekné," opísala. 

Beauty rutina

Film sa natáčal v Thajsku. Let je extrémne dlhý. Herečka Jana Plodková má celkovo citlivú pleť. Preto vie čím sa musí vyzbrojiť: „V lietadle mám šťastie že spím. Dopravný prostriedok ma uspáva. Či autobus, alebo vlak. Všeobecne mám veľmi suchú pleť. Takže som mala stále pri sebe vodu v spreji a krém, ktorým som sa natierala. V kabelke vždy musím mať korektor. Mám pocit že všetko moja pleť vsiakne. A to čo som si tam ráno dala rýchlo mizne. Takže korektor musím mať pri sebe. Niekedy aj lícenku. Ináč asi nič," vyrátala čo všetko má v kabelke počas bežného dňa. Blondínka nepatrí j tým hereckým divám, ktoré bez mejkapu nejdú ani vyniesť kôš: „Po okolí kde bývam, si dovolím ísť nenamaľovaná, ale stále si aspoň kruhy pod očami zatriem. Ináč to neriešim. Pleť dostáva záhul nie len pri natáčaní, ale aj v divadle. Stáva sa mi, že sa odličujem trikrát denne, v dňoch voľna preto dávam pleti oddych.

Vysnívaná rola?

Takú Jana Plodková nemá. Vo všeobecnosti ju baví hrať reálne postavy viac, ako vymyslené. Vtedy si totiž musí postavu naštudovať poctivejšie a menej môže improvizovať. Rada však strieda veselé role s vážnymi: Mne sedí rozmanitosť. Keby som bola len vo vážnych, tak sa mi začne cnieť po komediálnych." Už sa stalo, že sa jej komédia s drámou prelínala a natáčala zároveň: „Stalo sa mi to s Ostrovom. Natáčala som aj film Nemé tajomstá, ktorý ešte len bude v kinách. Začali sme točiť. Potom som si odskočila do Thajska. Tam som si musela dávať pozor aby som sa úplne neopálila či nespálila aby sme mohli pokračovať po príchode z Thajska. Musela som v Nemých tajosmtvách nadviazať belotou," priznala. Na kamere opálenie v exotike kamuflovali maskérki.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:49