Tomáš Eibner, producent a režisér.
StoryEditor

Režisér Tomáš Eibner o zákulisí šou Bez servítky: „Aj omáčka na stene má svoje čaro!“

05.03.2023, 17:00
Celebrity

Režisér a producent kuchárskej šou Bez servítky prezradil, aké kuriózne situácie vznikajú na kastingoch aj na samotnom nakrúcaní obľúbenej jojkárskej relácie. Koľko dostanú súťažiaci na nákup, aké biznarosti sa počas nakrúcania dejú a aká je cesta k výhre sa dozviete v rozhovore.

Čím vás účinkujúci dokážu počas nakrúcania najviac vytočiť?

Keď sa snažia odprezentovať cudzím jedlom, ktoré niekto iný navaril deň predtým. Alebo ešte viac – keď nenastúpia na nakrúcanie a vypnú si telefón. Pre toto skutočne nemáme pochopenie po tom, čo sa sami prihlásili.

Platia si súťažiaci za nákup surovín sami?

Na nákup surovín je určený fixný budget 100 eur. Z tejto sumy musia navariť svoje menu a nákup surovín vydokladovať. Niektorí uletia aj na dvojnásobok v snahe čo najexkluzívnejšie navariť, ale všetko, čo je nad stovkou, je ich osobný vklad, to im, bohužiaľ, nepreplácame.

Kedy súťažiaci najviac riskujú?

Najväčšie riziko vzniká vtedy, keď sa varia neodskúšané recepty. Vtedy je tých nášľapných mín oveľa viac a často aj sklamanie na záver. To nie je talentová šou, kto sa ako popasuje s novým receptom, takže odporúčam všetko mať odskúšané predtým, než sa zapnú kamery. Podstatné je odhadnúť svoje vlastné limity a skutočne navariť vynikajúce jedlo za 2,5 hodiny.

image

Tomáš Eibner, producent a režisér.

Ujde sa pri nakrúcaní nejaký chod aj vám?

Štáb má zabezpečený vlastný obed a má zakázané ochutnávať jedlá súťažiacich – kvôli maximálnej objektivite.

Pri stole niekedy vznikajú zábavné aj napínavé momenty. Nezišiel by sa vám na pľaci aj nejaký psychológ, hygienik alebo bodyguard?

Niekedy mám pocit, že by sa nám ich hodilo niekoľko! A raz sme ochranku na pľaci aj využili. Išlo o situáciu, keď sme museli zo šou vylúčiť jedného účinkujúceho pre agresívne správanie, ktoré sme nemohli ďalej tolerovať.

V českej verzii tejto šou majú súťažiaci aj pravidelné snorenie po byte hostiteľa. Prečo ste vynechali túto časť?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:10