Adela Vinczeová
StoryEditor

Adela Vinczeová: S Viktorom sa vo vstávaní striedame. Aby bol unavený vždy len jeden

13.02.2023, 12:37
Celebrity

Tolkšou Trochu inak s Adelou robí už dlhých desať rokov a popri tom veľa ďalších vecí. Príchod dieťaťa do ich rodiny veľa zmenil. „Všetky odbočky okrem televíznej práce som zrušila,“ hovorí Adela pre Eurotelvíziu.

Boli medzi pozvanými takí, ktorí účasť u vás odmietli?

Zatiaľ odmietol možno jeden človek, ktorý sa „nechcel prezentovať“. Rešpektujem to. No všeobecne ma veľmi teší, že hostia radi prijímajú pozvanie.

Majú, naopak, niektorí tendenciu si vás predchádzať, dúfajúc, že ich k sebe pozvete? Lebo byť vo vašej šou sa môže chápať ako prestíž.

Niektorí ľudia sa naozaj núkajú, no mne to neprekáža. Niekedy by som bez tohto núkania neobjavila zaujímavé tipy. Keď nemá kto na nich upozorniť, tak sa občas ponúknu aj sami a v nejakej milej miere mi je takéto sebavedomie sympatické.

Máte spočítané, koľko ľudí sa vôbec za tých desať rokov v kresle oproti vám vystriedalo?

Nemám! Neviem ani, komu by som rýchlo napísala, aby som to zistila (smiech).

Stretli ste sa s desiatkami ľudí. Nájdu sa medzi nimi takí, ktorí vás v niečom ovplyvnili?

Určite. Vlastne väčšina. V prístupe k životu, svojím zápalom pre nejakú činnosť, tému, alebo mi podaktorí pomohli rozpustiť predsudky a neznalosť v niektorých témach. Ako sú napríklad polyamoria, transrodovosť alebo vplyv generačnej chudoby na vývoj detí.

Ako sa vlastne na takúto šou pripravujete? Máte na to ľudí, ktorí vám o hosťoch pripravia podklady, stačí vám do nich nazrieť a idete „naostro“?

Dlho som nikoho takého nemala. Vždy som sa v hosťoch „špárala“ sama. Čítala si ich knihy, pozerala filmy. Už nejaký čas máme kolegyňu Tamaru Cho, s ktorou som dlho spolupracovala aj v Markíze a ona mi s tým veľmi pomáha. Je fajn porovnať si svoje myšlienkové pochody v rozhovoroch aj s niekým iným. Aktuálne, ako sme sa stali rodičmi, mi takéto rešerše pomáhajú ešte viac.

V januári ste sa už stačili ukázať v novej relácii Hit roka, z obrazovky RTVS sa tento rok nestratí ani Milujem Slovensko. Na Markíze ste v minulom roku mali Chart show, 2 na 1, opäť sa ide vysielať Let´s Dance. Budete môcť v tomto nasadení pokračovať aj v roku 2023, keďže, ako už všetci vieme – Ježiško vám priam pod stromček daroval bábätko?

Milujem Slovensko sa nakrúca od rána do skorého popoludnia a celá séria je nakrútená za pár dní, keďže nakrúcame dve časti denne. Takže po nakrúcaní prídem domov a preberám rodičovskú štafetu po Viktorovi, ktorý môže ísť robiť správy. Tie tiež nerobí každý deň. Aktuálne nám chýbajú ešte dva dni a celá jarná sezóna Milujem Slovensko je hotová.

Hit roka je veľmi nenáročné účinkovanie. Raz za mesiac tri hodiny nie sú veľa a ani som neprijala pozvanie na všetky mesiace. Chart show sa nenakrúca, no a 2 na 1 je hlavne o poradách, tie máme online. Nakrúca sa tiež asi tak raz za mesiac. Ono to pôsobí, že je toho veľa, ale televízne výroby sú veľmi efektívne a v sumári zaberajú oveľa menej času, ako keby som chodila denne do 8-hodinového zamestnania

Máte dieťa, je to také, ako ste si predstavovali? Neprekáža vám, že sa v noci nevyspíte, ale podchvíľou sa budíte? Alebo k vášmu pokladu vstáva Viktor?

V noci sa vyspíme, len vstávame skôr, ako sme boli zvyknutí. No s tým sme, samozrejme, rátali. S Viktorom sa vo vstávaní striedame. Aby bol unavený vždy len jeden človek, alebo aby sme neboli zbytočne unavení obaja. A áno, budím sa na každé šuchnutie, ale zas aj rýchlo zaspím. Rukou našmátram, či je v postieľke všetko o. k., a ide sa ďalej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:07