Chiara Ferragni síce predviedla šaty Dior, ale diváci ich príliš nevšímali.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Zradili ju šaty? Keď na modelku zasvietili svetlá ostala pred publikom ako nahá!

10.02.2023, 13:48
Celebrity

Vidieť jej bolo takmer všetko. Svetoznáma modelka Chiara Ferragni spôsobila poriadny rozruch. Keď vyšla na pódium, pripravená predniesť prejav prítomným spadla sánka. Skôr ako na jej slová sa sústredili na obnažené prsia.

V utorok odštartoval v poradí už 73. ročník hudobného festivalu Sanremo, ktorý sa koná v rovnomennom Talianskom mestečku.

Organizátori festivalu by sa mali poďakovať blogerke a modelke Chiare Ferragni, vďaka ktorej sa o udalosti píše a hovorí už azda v každom kúte sveta. Môžu za to šaty, v ktorých vystúpila na samotnom otvorení festivalu od módneho domu Dior.

Tridsaťpäťročná Talianka, ktorá tiež vystúpi na záverečnom ceremoniáli, prečítala list venovaný samej sebe, keď bola malá. Jeho obsah však prebili šaty, ktoré vytvorili dojem, že odhalili všetko. Je viac než pravdepodobné, že nielen prítomní hostia, ale aj diváci, si domov odniesli skôr pohľad na jej hruď ako slová, ktoré za moderátorským pultom predniesla. 

Bol to zámer

Modelka odhalia, že šaty boli nadizajnované úmyselne a vo finále boli namaľované: „Cieľom tohto pohľadu je objasniť práva, ktoré sa týkajú žien a ich tiel. A o tom, ako je nakladanie so ženským telom tými istými ženami, bohužiaľ stále diskutované a dokonca považované za otázne. Nahé farebné šaty, ktoré boli realizované v Diorovom ateliéri haute couture, používajú výšivku trompe l‘oiel na reprodukciu tela Chiary Ferragni oslobodenej od hanby, ktorá bola ženám vždy vnucovaná, počnúc Evou, prvou ženou v dejinách presvedčil, aby sa hanbil. Šaty mali v sebe posolstvo: „Cieľom ilúzie nahoty je pripomenúť ženám právo, ktoré musia ukázať a zaobchádzať so sebou bez toho, aby sa cítili súdené alebo vinné. Toto je telo ženy, telo Chiary Ferragni, by chcelo dať hlas všetkým ženám, ktorým sa hovorí, že ich telo je hanebné a že nie je ničím iným ako predmetom túžby, ktorý podnecuje hriech. Toto je telo všetkých žien. Kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom!"

FOTO v GALÉRII

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:42