Zdena Studenková
StoryEditor

Zdena Studenková dostala brutálnu finančnú ponuku. Ako zareagovala?

10.02.2023, 09:45
Celebrity

Úspešnej herečke ponúkali odvoz súkromným lietadlom. Na slovenské koruny jej ponúkali šesťcifernú sumu, za ktorú by sa naozaj nenadrela. Vladimír Mečiar jej chcel pomotať hlavu rozprávkovou sumou a luxusom. Ona to však odmietla.

Písal sa rok 1998 a Zdena Studenková bola už vtedy špičková, prvotriedna herečka. V tom čase sa ponorila aj do muzikálov. Stretla svojho životného partnera Braňa Kostku a takmer sa zaplietla do vysokej politiky. V relácii Hit roka na Jednotke odhalila ako ju vysokopostavený muž lákal do kampane. Zdena Studenková mala vtedajšiemu šéfovi strany HZDS, Vladimírovi Mečiarovi prilákať voličov: „Bolo to aj obdobie kedy títo naši súdruhovia robili tieto rôzne agitačky a jeden mi dokonca chcel posielať lietadlo. Aby som mu len prišla spraviť kampaň.“ Ponuku dostal aj herec Jozef Vajda a Michal Dočelomanský. „Tri noci som nespal, lebo tá suma mala vtedy šesť núl. Toľko peňazí som nevidel a nezobrali sme to,“ povedal pyšne Vajda a Zdenka mu len pritakala. Zároveň nemohla vynechať modelku Claudia Sciffer, ktorú vtedy Vladimír Mečiar pozval prestrihnúť pásku novej dialnice: „Tá modelka čo prišla prestrihnúť tu pásku dostala dva milióny,“ zasmiala sa umelkyňa. Ťažké prachy jej ponúkal aj privatizér Alexander Rezeš. Svoje meno však týmto ľuďom nepredala. 

Dnes už zosnulý herec Michal Dočolomanský sa tiež ocitol v ich hľadáčiku. Ani tomu peniaze nezavoňali a ponuky odmietal. Politický komentátor Marián Leško to celé zhodnotil stručne a jasne: „Vladimír Mečiar z HZDS podaroval Alexandrovi Rezešovi VSŽ (Východoslovenské železiarne) a Rezeš podaroval Mečiarovi peniaze na kampaň. Takže to bolo veľmi jednoduché.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 04:09