Lisa Marie PresleyREUTERS
StoryEditor

Dramatický život Lisy Marie Presley: Zdedila sto miliónov, otčim ju zneužíval, toho pravého nenašla

13.01.2023, 14:39
Celebrity

Keď mala deväť rokov prišla o milovaného otca Elvisa Presleyho. Otčim ju vraj v puberte opitý sexuálne znuežíval. Pred oltár sa postavila spolu štyrikrá. S Michaelom Jacksonom a neskôr aj s hercom Nicholasom Cageom.

Keď mala 9 rokov jej otec Elvis zomrel. Lisa Maria sa tak stala, spoločne s jej babičkou a dedom z otcovej strany, dedičkou hnuteľného a nehnuteľného majetku, ktorý po sebe Elvis zanechal. Po ich smrti, zdedila úplne všetko. Dedičstvo sa potom odhadovalo až na 100 miliónov dolárov. V roku 2004 ale 85 percent otcovho majetku predala.

So začínajúcou pubertou, zhruba v 11 rokoch sa zúčastnila svojho prvého rockového koncertu, kde sa stretla s kapelou Queen, a Freddiemu Mercurymu osobne odovzdala šatku po otcovi. Bezstarostná mladosť skončila vo chvíli, keď si jej matka Priscilla našla nového partnera Michaela Edwardsa. Lisa Maria vypovedala, že ju opakovane sexuálne zneužíval, a to od jej 12 do 15 rokov. Edwards sa mal zakaždým vkradnúť do jej izby opitý.

Keď mala 20 rokov vydala sa za muzikanta Dannyho Keougha. Mala s ním dve deti. Dcéru a syna. Ten spáchal v dvadsiatich siedmich rokoch samovraždu. Rozvod prišiel po šiesitch rokoch.

Kráľa popu poslala na liečenie

Len dvadsať dní po rozvode s Keoughom Presleyovou už kráčala k oltáru s kráľom popu Michaelom Jacksonom. Zoznámili sa už v jej detstve, ale spriaznenými dušami sa stali až okolo roku 1992. V tom čase čelil Jackson niekoľkým obvineniam zo sexuálneho zneužívania detí. Lisa Maria mu stála celý čas po boku. Verila mu, psychicky ho podporovala. Dokonca ho donútila ísť na liečenie kvôli svojej závislosti na liekoch. „Verím, že neurobil nič zlé, a je obvinený neprávom. Áno, zamilovala som sa do neho. Chcela som ho zachrániť. Cítila som, že to dokážem,“ vysvetľovala vtedy.

O dva roky neskôr Lisa Mária požiadala o rozvod kvôli nezmieriteľným rozdielom. Jacksonova vizážistka neskôr uviedla, že spevák chcel o rozvod požiadať už skôr ako jeho manželka, už mal dokonca pripravené potrebné dokumenty na to, ale žiadosť nakoniec stiahol po jej prosbách, nech to nerobí. Nasledujúci deň bol v šoku, keď zistil, že o rozvod oficiálnou cestou, nakoniec požiadala sama Lisa.

image

Michael Jackson a Lisa Marie Presley-Jackson

REUTERS

Nevydržalo to ani rok

Potom vydala ešte dvakrát. Najskôr bola zasnúbená s muzikantom Johnom Oszajcom, ale keď na párty stretla hollywoodskeho herca Nicolasa Cagea, zásnuby zrušila a vydala sa za herca. Brali sa v auguste 2002 a v novembri toho istého roku už herec požiadal o rozvod.

V roku 2006 sa potom Presleyová vydala po štvrtýkrát za Michaela Lockwooda, svojho gitaristu, producenta a manažéra. Jej prvý manžel im bol na svadbe za svedka. Lisa Maria potom ešte porodila dvojčatá. Po desiatich rokoch manželstva Lisa Marie požiadala o rozvod a na súde uviedla, že v manželovom počítači našla stovky fotografií a videí s detskou pornografiou. 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:30