Proces adopcie sa blíži ku koncu.
StoryEditor

Adela a Viktor sa pochválili certifikátmi. Blíži sa ich proces adopcie ku koncu?

10.01.2023, 19:30
Celebrity

Úsmev ako dar je spoločnosť priateľov detí z detských domovov. Je najstaršou a najväčšou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti, pomoci ohrozeným rodinám na Slovensku a pomoci obetiam trestných činov. Manželia Adela a Viktor Vinczeoví tam úspešne získali certifikáty.

Keďže spoločného potomka sa nedočkali, rozhodli sa Adela a Viktor pre adopciu. Po dlhom čakaní mali dôvod na úsmev. Známa dvojica má už mesiac doma vytúžené dieťa. Vo vyjadreniach však boli opatrní, keďže je drobec u nich doma takpovediac na skúšku. „Keďže bábätko prespí celú noc, tak sa máme super. Tešíme sa z tejto životnej zmeny, hoci, vzhľadom na prebiehajúci proces, zatiaľ veľmi predbežne a veľmi opatrne. Oficiálne úkony budú trvať mesiace, nechceme preto urobiť nič, čo by ich mohlo narušiť. Zo zákona musíme zachovať mlčanlivosť, preto zatiaľ o dieťati nebudeme zverejňovať žiadne informácie a budeme ho maximálne chrániť,“ povedal Viktor.

Keďže nič nenechávajú na náhodu a chcú byť tí najlepší adoptívni rodičia absolvovali vzdelávaci pobyt Akadémie Pipi Dlhej Pančuchy. Ak rozmýšlate nad adopciou, spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar vás bude sprevádzať v tomto procese. Nápomocní boli aj známemu páru, ktorí im so cťou odovzdal certifikáty: „Gratulujeme Adele a Viktorovi Vinczeovým, k novému prírastku do rodiny! Ich proces adopcie sa úspešne blíži ku koncu, majú doma malé bábätko, o ktoré sa s láskou starajú v rámci skúšobnej lehoty. Tento proces nie je jednoduchý a môže trvať niekoľko rokov. Vážime si ich trpezlivosť, odhodlanie a ochotu otvorene hovoriť o tejto téme," uviedla spoločnosť na sociálnej sieti.

Ich príbeh by mohol inšpirovať ďalšie páry, ktoré sa nemôžu dočkať vlastného potomka: „Veríme, že sa ich príbeh môže stať inšpiráciou pre mnohé ďalšie bezdetné páry, ktoré možno váhajú nad vstúpením do procesu adopcie, no vedia opusteným deťom vytvoriť milujúce a pokojné podmienky na spokojné detstvo a darovať im ich vlastnú rodinu. Sme veľmi vďační za to, že práve Adela dlhodobo spolupracuje s našou organizáciou a predstava, že sme mohli prispieť k inšpirácii a stať sa impluzom k tomu, aby si s partnerom zobrali dieťa do adopcie, nás robí neuveriteľne hrdými. Adela, tebe a Viktorovi prajeme veľa zdravia, šťastia, spoločnej lásky, energie a vytrvalosti.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:05