Mariah Carey
StoryEditor

Neuveríte koľko Mariah Carey zarobila na vianočnom hite "Na Vianoce chcem len teba"!

23.12.2022, 16:49
Celebrity

Uznávaná speváčka Mariah Carey nedávno žiadala o registráciu obchodnej značky Queen of Christmas (Kráľovná Vianoc). Americké úrady jej nevyhoveli napriek tomu, že jej rytmický, ale romantický hit "All I Want For Christmas Is You" lámal rekordy a špeciálne počas týchto sviatkov je v rádiách stále neskutočne rotovaný.

Jej hit All I Want For Christmas Is You patrí od roku 1994 k najhranejším songom sezóny na planéte. Okrem toho jej zarába milióny dolárov ročne. Každý rok je to podľa odhadov vyše šesť miliónov dolárov. Podľa magazínu Forbes za necelé tri dekády presiahol zárobok z tejto skladby hodnotu osemdesiatich miliónov dolárov. „Keď som pesničku vydala, získavala na obľube skôr postupne. Bola populárna, ale nie tak, ako je teraz. Mám pocit, že ľudia s piesňou vyrástli a stala sa súčasťou ich životov, slávenia Vianoc. Vďaka tomu sa cítim naozaj hrdá, hovorím to ako niekto, kto má Vianoce tak rád,“ vyhlásila nedávno Mariah v rozhovore pre Entertainment Weekly. Vlani v decembri dostala päťnásobná držiteľka Grammy veľmi špeciálny darček, keď si za melódiu vyslúžila diamantovú cenu RIAA (Recording Industry Association of America).

Speváčka Mariah Carey nedávno žiadala o registráciu obchodnej značky Queen of Christmas (Kráľovná Vianoc). Americké úrady jej nevyhoveli, aj keď kráľovnou Vianoc pre milióny ľudí už je už je.

Podľa magazínu Billboard v roku 2021 vygeneroval jej hit vďaka prehratiu a sťahovaniu len v USA 1,36 milióna dolárov. Ďalších 378 000 dolárov plynulo za predaj fyzických albumov. Celosvetovo ale príjmy z tohto vianočného hitu presiahli len vlani šesť miliónov dolárov. Careyová samozrejme nedostáva celú sumu. Príjmy z piesne sú rozdelené medzi ňu, spoluautora skladby Waltera Afanasieffa a Sony Music.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:54