Pamela vydáva dokument o svojom živote.
StoryEditor

Netflix prinesie v januári na obrazovky dokument o milostnom živote Pamely Anderson

19.12.2022, 14:24
Celebrity

Hviezda pobrežnej hliadky Pamela Anderson, ktorá je držiteľka najväčšieho počtu tituliek magazínu Playboy, idol mnohých mužov sa rozhodla ukázať svoje súkromie. Pamela bola prvá "áčková" celebrita, ktorej uniklo na verejnosť domáce porno s vtedajším partnerom, rockerom Tommy Lee Jonesom. VHS nahrávku im ukradli z domu. Jej popularitu to vystrelilo do výšin. Tie po nej už boli len slabý odvar. Paris Hilton a Kim Kardashian už obviňujú že takúto nahrávku vypustili cielene aby sa zviditeľnili. Tejto aj ďalším témam sa Pam venuje vo svojom dokumente.

Keď sa pred rokmi odpremiéroval seriál Pam & Tommy podľa scenára, ktorý odkrýva najtraumatickejšiu kapitolu kariéry Pamely Andersonovej, jej meno v produkcii výrazne chýbalo. Nesúhlasila so sériou ani ju nepodpísala, čo znamená, že takmer 30 rokov po tom, čo boli jej a jej vtedajšieho manžela Tommyho Leeho ukradnuté domáce filmy a distribuované vo výške viac ako 75 miliónov nevidela nič. 

Seriál Pam a Tommy sa odohráva počas divokých prvých rokov internetu a je založený na neuveriteľnom skutočnom príbehu sexuálnej kazetovej videonahrávky Pamely Andersonovej (Lily James) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video, ktoré z domu páru ukradol nespokojný dodávateľ, bolo najprv len undergroundovou VHS kuriozitou pre zvedavých, ale stalo sa globálnou senzáciou potom, čo sa dostalo v roku 1997 na internet. Príbeh lásky, zločinu, varovný prst i ponaučenie v jednom. Tento osemdielny pôvodný limitovaný seriál skúma prieniky súkromia, technológie a životov celebrít, pričom pátra po počiatkoch éry reality show ako žánru súčasnosti niekam k ukradnutej videokazete, ktorú zhliadli milióny ľudí, no pôvodne bola určená iba dvom divákom.

Postupne od začiatku

Anderson sa k vtedajšiemu seriálu nevyjadrila, no svoje pocity a mnohých ďalších tém vrátane ukradnutých pások, mediálnych mylných predstáv opísala v pripravovanom dokumente od dokumentaristu Ryana Whitea nominovaného na Emmy, ktorý vyjde v januári na Netflixe. Nešetrný dokument s názvom Pamela, milostný príbeh, zaznamenáva jej komplikovanú cestu z malého kanadského mesta cez plagát Playboya až po ikonu 90. rokov až po nepravdepodobnú hviezdu Broadwaya – plus všetky romániky medzi tým.

Hovorí aj na citlivé témy

White, uznávaný filmár, ktorý stojí za tohtoročným dokumentom Good Night Oppy o vesmírnom rovere na Marse, hovorí, že má vo všeobecnosti malý záujem o tvorbu dokumentov o celebritách. „Mám pocit, že veľa z nich sa týka manažmentu značky alebo predaja produktu, nech je to čokoľvek. A Pamela je opakom toho,“ hovorí White a prezrádza, že herečka s ním sedel na rozhovoroch bez make-upu a celé hodiny odpovedala na jeho otázky. „Od samého začiatku hovorila: „Môžeš sa ma opýtať na čokoľvek. Budem hovoriť o čomkoľvek. Budem k tebe v tom všetkom úprimný."

image

Pamele a jej vtedajšiemu manželovi Tommymu ukradli domáce sex video.

O ukradnutej nahrávke

Anderson tiež poskytla filmárom desiatky rokov trvajúce domáce filmy a časopisy o jej milostnom živote a kariéry. „Neslávne známa ukradnutá páska, ktorú vždy veľmi opatrne nazývame ‚ukradnutá páska‘ a nie ‚sexuálna páska‘, bola len jednou zo stoviek hodín, ktoré sme nakrútili,“ hovorí White s odkazom na Pam a Leeho. „Neexistuje žiadna kalkulácia s tým, ako Pamela premýšľa o týchto typoch vecí. Všetko je to len o tom byť surový a čestný, v dobrom aj zlom. Vznikol z toho skutočne emotívny film a som naozaj vďačný, že som mohol s niekým takým spolupracovať."

Romantika je tragédia

White hovorí, že Andersonovej synovia, Brandon, 26, a Dylan, 24, ju presvedčili, aby rozprávala svoj príbeh podľa vlastných predstáv. Zbožňujú svoju matku a skutočne nenávidia, keď jej príbeh rozprávajú iní ľudia spôsobom, o ktorom sa necítia byť autentický voči tomu, kým je. „Pamela je od prírody neuveriteľne otvorený a čestný človek. To je možno dôvod, prečo sa Pamela vo svojom živote veľa popálila, no zároveň si myslím, že práve to je na nej také milé a nákazlivé."

 

Pred kamerou sa Anderson opisuje ako beznádejná romantička, čo je vlastnosť, ktorá dáva názov dokumentu: Pamela, milostný príbeh. „Myslel som si, že o tom bude tento dokument – ​​pohľad späť na Pamelin bláznivý život z ostrova Vancouver,“ hovorí White. Ale v priebehu natáčania sa Andersonovej piate manželstvo rozpadlo a herečka bolestivo konfrontovala históriu svojho vzťahu pred kamerou. "Som romantička a romantika je tragédia," hovorí Anderson v e-maile. "Verím na rozprávky."

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:06