Na snímke ocenená herečka Soňa Valentová počas slávnostného odovzdávania cien Osobnosti Bratislavy 2015.TASR
StoryEditor

Ďalšia smutná správa. Zomrela herečka Soňa Valentová

10.12.2022, 11:29
Celebrity

V poslednej dobe ako keby sa s úmrtiami vrece roztrhlo. Iba nedávno odišla do neba Marína Kraľovičová a už si hore povolali aj úžasnú herečku Soňu Valentovú.

Soňa Valentová, jedna z najvýraznějších osobností slovenského divadla a filmu, dnes ráno okolo šiestej hodiny ráno zomrela v spánku. V hereckom nebi je už tak aj nezabudnuteľná macocha z Perinbaby Soňa Valentová (†76).

Soňu Valentovú pred šiestimi rokmi zradilo zdravie. Prekonala cievnu mozgovú príhodu, z ktorej sa nedokázala úplne zotaviť. Žila v domove seniorov, kde bola odkázaná na pomoc druhých. Jej dcéra Katarína Hasprová, ktorá sa tiež vydala na dráhu herečky sa o mamu roky starala. V minulosti priznala, že je veľmi náročné takým spôsobom fungovať, ale musela byť silná. 

 

Herečka Soňa Valentová chcela byť umelkyňou už na strednej škole. Po vyštudovaní herectva sa stala členkou Slovenského národného divadla. Vynikala svojím talentom v hraní dramatických postáv, v speve a tanci. Okrem iného si zahrala v najslávnejšom slovenskom muzikáli Na skle maľované. V roku 2006 obdržala vysoké štátne vyznamenanie - Rád Ľudovíta Štúra II. triedy za zásluhy v oblasti kultúry.

image

Katarína Hasprová sa dala na dráhu herečky po mame. 
 

TASR
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:07