Ján Jackuliak má na konte mnoho známych rolí.Archiv MAFRA
StoryEditor

Herec Ján Jackuliak: „Môžem si dovoliť byť dobrý, zlý, najhorší.“

24.11.2022, 13:39
Celebrity

Herec Ján Jackuliak prvýkrát výraznejšie zarezonoval úlohou v seriáli Búrlivé víno, no dnes pôsobí viac v Česku. Účinkuje v tamojších seriáloch, no pošťastilo sa mu hrať aj vo filmových trhákoch Kandidát a Masaryk. Už o niekoľko dní ho v kinách budete môcť vidieť nečkane v rozprávke, kde hrá záporáka.

Očakávané pokračovanie úspešnej českej rozprávky pre deti i dospelých Princezná zakliata v čase 2 je tu. Herci sú s výsledkom spokojní a natáčanie si užívali. Obľúbený herec Ján Jackuliak stvárnil v rozprávke zlého alchymistu, ktorý chce zničiť všetko pekné a dobré. Z dávno zabudnutej temnoty času povstane nová hrozba, alchymista zvaný Pán rún, ktorého hrá Ján Jackuliak, ktorý túži získať kontrolu nad všetkou mágiou. „Do tohto filmu som bol oslovený na hlavnú zápornú postavu. A záporné postavy sú v rozprávkach veľmi dôležité. Bez nich by rozprávka nebola. Môžete si pri nich dovoliť všetko. Byť dobrý, zlý, najhorší... ja som si to veľmi užil,“ povedal s úsmevom Ján Jackuliak pre Svet Evity. 

Pre slovenskú herečku Natáliu Germáni bolo nakrúcanie druhej časti ešte príjemnejšie: „Keďže sme sa všetci už poznali, mali sme vytvorené kamarátske vzťahy, vedeli sme, čo môžeme od seba očakávať,“ opísala Natália. „Sme radi, že sa do našej hereckej partie pridali aj ďalší herci, ako Janko,“ dodala.

Rodinné vzťahy boli dramatické

Herec najprv túžil byť muzikantom, ale dlho mu to nevydržalo. Dal sa na herectvo. V programe Trinásta komnata odhalil, že jeho sestru úspech brata netešil: „Videl som, že trochu žiarli na môj úspech. Opovrhovala mnou. Myslela si, že sa povyšujem nad ostatných, ale tak to nikdy nebolo. Nezaujímal som ju a odmietla sa so mnou stretávať,“ prezradil. „Nepáčilo sa jej, že sa o mňa, ako o päť rokov staršia musela starať. Liezol som jej na nervy. Odišla trebárs s partiou a svojim frajerom na víkend a musela ma vziať so sebou. Zamkla ma na celý deň v byte,“ opisuje súrodenecký vzťah. Vzájomnú nevraživosť si preniesli až do dospelosti. „Pri našom poslednom stretnutí som jej okrem iného povedal, že má hnusnú kabelku,“ priznal. Zmierili sa v roku 2016. Jackuliak vtedy čakal so svojou manželkou potomka. Sestra Jana sa jeho narodenia však už nedočkala. „Mala len štyridsaťštyri rokov, keď nám zomrela. Z ničoho nič jej praskla v mozgu hlavná cieva. Stalo sa to absolútne nečakane. Dosť ma to vzalo. Dodnes neviem pochopiť, že tu Jana už nie je a že ju už nikdy neuvidím. Viem, že by bola dobrou tetou a veľmi sa na to tešila,“  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:35