Maroš Kramár, seriál Za sklom, TV Joj, portrét
StoryEditor

Herec Maroš Kramár pení: „Dnešná prílišná korektnosť ma desí!“

22.11.2022, 12:28
Celebrity

Na korektnosť sa v dnešnej dobe obzvlášť dbá. Citlivé sú témy ohľadom rás, sexuálnej orientácii či národnosti. Väčšina politikov a osobností si preto čoraz viac dáva v mediálnom priestore pozor na ústa. Opatrenia už prijali aj divadlá, čo nenechalo chladným herca Maroša Kramára.

Svet je pestrý, čo platí aj o ľuďoch v ňom. Kto sa s týmto faktom nevie zmieriť, ten sa môže dočkať nepríjemností. V českých divadlách až donedávna mohli afroamerické postavy stvárniť herci svetlejšej pleti. To už aktuálne neplatí. Niektorí to chápu, iní to vnímajú ako obmedzovanie umenia. Svoj názor vyjadril aj slovenský herec Maroš Kramár, ktorého je Česká republika druhým domovom a pracovných príležitostí tam má neúrekom.

Má svoj postoj

„Osobne sa mi to nepáči, pretože tam už končí humor. Začíname si všetko vyčítať a mám napríklad problém s tým, že už nesmieme v televízii alebo divadle hrať ako bieli herci afroameričanov. S tým nesúhlasím,“ vyhlásil herec a moderátor v rozhovore pre slovenský web Šarm. „Umenie je tu na to, aby sme sa na niečo hrali, niečo ukazovali, nastavovali zrkadlo, a nemalo by sa takto obmedzovať. Mali by sme sa navzájom chápať a tolerovať a nevyčítať si rozdiely,“ myslí si umelec.

Absolútna sloboda podľa neho neexistuje, ale čím ďalej častejšie zákazy podľa Kramára nevedú k ničomu dobrému. „Je mi úplne jedno, aké farby či rasy človek je, či je gay… Pre mňa je dôležité, aký je to človek a či si s ním rozumiem. Ale v niečom ma tá dnešná prílišná korektnosť už obťažuje,“ zhrnul túto problematiku Maroš Kramár.

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 03:39