Herečka Mirka Partlová.
StoryEditor

Známe tváre si užili halloweensku párty. Kostým Jána Koleníka a Mirky Partlovej je neskutočný!

31.10.2022, 11:02
Celebrity

U nás známy Sviatok všech svätých sa vo svete oslavuje ako Halloween. V Amerike sa najmä deti prezlečú do kostýmov a chodia od domu k domu pýtať cukríky. Tento zábavný trend je už dlho aj u nás, ale našli sa v ňom aj dospelí, ktorí sa premenia na deti a vyrazia za zábovou v kostýmoch. Tento rok to neminulo ani mnoho našich známych osobností. Aj tí to berú ako príjemnú zábavu.

Za Halloween môžu Kelti. Tí v noci z 31. októbra na 1. novembra slávili začiatok Nového roka. Lúčili sa s letom, v ktorom vládla bohyňa života, a vítali vládu zimy s jej vládcom Samhainom. Verili, že v túto noc bohyňa leta odovzdáva vládu smrti. Spolu s ňou prichádzajú na zem mŕtvi a vracajú sa do svojich príbytkov. Aby žijúcim Keltom zosnulí neublížili a aby ich nepovolali do krajiny smrti, začali im prinášať rôzne obety a dary, napríklad obety z koní, mačiek, čiernych oviec, kráv i ľudí.

Tieto obety sprevádzali rôzne ceremónie, ktoré viedli druidskí kňazi. Tí so svojimi pomocníkmi chodili z domu do domu a žiadali niečo na obetu. Boli presvedčení, že pána, vládcu zimy, najviac uspokojí obeta dieťaťa alebo panny. Ak niečo dostali, dom požehnali, ak nie, jeho obyvatelia mohli očakávať, že sa im prihodí niečo zlé. V túto noc sa každý obliekol do masky zvieraťa alebo nejakého strašidla. Dôvod bol jednoduchý. Ľudia chceli oklamať duše zosnulých, ktoré sa v tú noc potulovali okolo nich, a práve v tom im mala pomôcť maska zvieraťa.

I keď táto noc je z 31.októbra na 1. novembra v kluboch sa už uplynulý víkend konalo mnoho žúrov s maskami. Pozrite ako boli kreatívne naše celebrity.

Foto v GALEŔII

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:24