Helena Ružičková je nezabudnuteľná herečka.Archiv MAFRA
StoryEditor

Nebohá herečka Helena Růžičková: Najhoršia svokra všetkých čias?

21.10.2022, 13:01
Celebrity

Syn Jiří, ktorý tiež už odišiel na druhý svet bol jediným dieťaťom Heleny Růžičkovej. Keď vyrástol, stal sa aj jej pracovným partnerom. Milovala ho ale zrejme až príliš...

Mala sladkých dvadsať, keď sa Jiří narodil. Od prvej chvíle sa od neho nedokázala odtrhnúť. Brala ho so sebou na natáčanie a pred kamerou sa tak prvýkrát objavil, keď mu bol iba rok. Herectvo si vyskúšal v niekoľkých detských filmoch a túžil po konzervatóriu. Podobne ako jeho mamičku na DAMU, aj on od skúšok odišiel neprijatý. Vyštudoval preto ekonomickú školu, pracoval ako predavač a medzitým hral po matkinom boku v niekoľkých filmoch. Zdedil po nej nielen priestorovo výraznú postavu, ale aj humor. Rozumeli si a klapalo im to pracovne tak veľmi, že sa rozhodli vystupovať spoločne. Chodili po zájazdoch, hrali v televízii aj vo filme. Jiří jej hovoril Helena a bola pre neho viac kolegyňou než matkou. Ona ale svoj materský pud nikdy neprekročila. Chcela ho mať len pre seba. V práci aj doma, a to bol kameň úrazu.

Nevestám nedala dýchať

Jediná vec, v ktorej sa matka a syn nezhodli, boli Jiřího partnerky. Žiadna sa Helene Růžičkovej nezdala dosť dobrá. Predovšetkým sa ale bála, že ju syn opustí, odsťahuje sa a ona na neho viac nebude mať dosah. Jiří sa oženil celkom trikrát a na každom rozchode vraj mala Helena Růžičková svoj podiel. Aj tretie manželstvo, v ktorom sa narodili dcéry Lucia a Kamila, skončilo fiaskom. „Keď sa Jirka ženil tretíkrát, bola som veľmi spokojná. Bral si obyčajné dievča, ktoré upratovalo, šilo, varilo, navyše sa volala ako ja Helena. Ale po svadbe sa veľmi rýchlo zmenila. Začala byť náročná, chcela len to najlepšie a najdrahšie, Jirka sa musel poriadne otáčať, aby jej nárokom stačil. Zvlášť, keď sa narodili deti. Najskôr Lucinka, potom Kamilka,“ sťažovala sa herečka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 18:11