Pozrite sa, ako sa oslovujú členovia kráľovskej rodiny v súkromí.intagram/princeandprincessofwales
StoryEditor

Nie je to láska, ani zlatíčko: Neuveríte, aké prezývky si dávajú členovia kráľovskej rodiny

18.10.2022, 15:00
Celebrity

V každom vzťahu je úplne bežné dať svojej milovanej polovičke nejakú prezývku. Niektorí sa prikláňajú k výrazom ako „zlato“ alebo „láska“, iní používajú aj intímnejšie mená. Síce by ste povedali, že kráľovská rodina je opletená len striktnými pravidlami a luxusom, jej členovia sa v súkromí správajú ako obyčajní ľudia. Neuveríte, akými prezývkami sa vzájomne oslovujú.

Navonok pôsobí britská kráľovská rodina chladne a neprístupne, no jej členovia sa v súkromí správajú ako obyčajní ľudia. Dosvedčujú to aj ich prezývky, ktorými sa oslovujú za múrmi palácu. Keďže ani tam sa zväčša nič pri toľkých zamestnancoch, ktorí tam pacujú, neutají, verejnosť má možnosť nahliadnuť aj za brány striktných pravidiel, protokolov či luxusu. Toto sú dôverné oslovenia Kate, Williama, Meghan a Harryho.

Meghan a Harry

Meghan Markle a princ Harry sú manželmi už nejaký ten čas. V priebehu rokov dostali obaja od verejnosti veľmi veľa prezývok. Jednou z tých najvtipnejších, na Harryho osobu, je nepochybne „Ginger“, ktorú dostal kvôli svojim ryšavým vlasom. Ako ho však nazýva jeho manželka v súkromí? Meghan nedávno prezradila, že jej priatelia volajú Harryho „Hazza“. Neprezradila síce pôvod tejto prezývky, no pravdepodobne môže za to ja fakt, že v súkromí hovorí Meghan Harrymu „Haz“ alebo niekedy len „H“. On je naopak v prezývkach vcelku jednoduchý. Svoju manželku väčšinou oslovuje ako „moja láska“ alebo „najdrahšia“.

Kate a William

Princ William si vo svojej rodine musel vytrpieť už niekoľko prezývok. Jednou z nich je napríklad „Vombat“, ktorá označuje austrálske medveďovité zviera. Túto prezývku dostal v dvoch rokoch od svojej mamy princeznej Diany. Naopak, o čosi menej lichotivejšiu prezývku mu dala verejnosť: „Baldy“, a teda plešivec. V súkromí sa podľa rôznych zdrojov tieto hrdličky nazývajú okrem obyčajných oslovení ako zlato či miláčik aj o čosi intímnejšie. Kate už počas štúdia na univerzite dala svojmu manželovi prezývku „Big Willy“. Willy nemožno chápať inak ako kratšiu formu pre Williama a veľký bude zrejme odvodený od jeho výšky. Mnohí sa však domnievajú, že táto prezývka nemá s výškou rozhodne nič spoločné, čo si myslíte vy? William má naopak pre svoju manželku niekoľko oslovení. Síce sa niektoré používajú aj v našich končinách, no rozhodne ju veľmi nepoteší, keď jej povie „Babykins“ či „DoD“, čo je skratka pre vojvodkyňu z Dolittle. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:40