Eva Cifrová podstúpila umelé oplodnenie.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Modelka Eva Cifrová o umelom oplodnení: Jedno z embryí malo Downov syndróm. Čo ďalej?

14.10.2022, 09:57
Celebrity

Playmate Eva Cifrová pred časom otvorila svoju 13. komnatu a zverila sa, že túžia s priateľom Lukášom po dieťatku. Otehotnieť sa im nedarilo a preto sa rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie - in vitro fertilisation. Eva má teraz sedem embryí. Vďaka genetickým testom však zistili, ktoré sa majú šancu ujať. Jedno má Downov syndróm čo by bez genetických testov nevedeli.

Vďaka svojim prednostiam má za sebou hviezdnu kariéru, ktorú si budovala roky. Kráska veľa cestovala, našla lásku svojho života a začala podnikať. V kútiku duše však Eva cítila, že jej niečo chýba, a dnes vie, že aby bol jej život dokonalý, chce si založiť rodinu a mať dieťa. Úloha matky je teda tým, čo blondínke chýba a mohla by zaplniť dieru v srdci. Eva sa s priateľom rozhodli pre IVS (in vitro fertilisation). Priplatili si aj genetické testy aby si boli istí, ktoré z tých embryí je zdravé a má najvyššiu šancu sa ujať. „Sme v štádiu, kedy už vieme výsledky genetických testov našich embryí. Vzorky sa posielali na sedem embryí a teraz už vieme, že štyri sú zdravé tri nie. Zisťovali sme čo je s tými tromi. Zistili sme, že jedno má Downov syndróm a dve embryjka majú chromozómy navyše takže by sa asi ani neujali," vysvetlila Eva fanúšikom, ženám, ktoré sa tiež snažia o dieťatko.

Priplatiť si za testy vrelo odporúča

Keď počula, že jedno má Downov syndróm a je choré ostala smutná: „Rodia sa deti s Downovým syndrómom, tak som si povedal, že ďakujem, že sme si zaplatili tieto testy, pretože si neviem predstaviť že by som mala embryo transfer práve s týmto embryom. Možno by som otehotnela, ale niekoľko mesiacov po pôrode by som sa dozvedel, že to dieťa má Downov syndróm. Potom tam máme dve, ktoré sú odsúdené na neúspech, alebo s nejakým poškodením a tiež by som bola smutná keby sme zmarili vklad takýmto embryom," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 12:01