Daniela Peštová a Paľo Habera.Archiv MAFRA
StoryEditor

Modelku Danielu Peštovú zaskočili hormonálne zmeny. Najprv si myslela, že je tehotná, potom zistila, že to je menopauza. Ako to zvláda?

30.09.2022, 09:46
Celebrity

Krásna Daniela Peštová napriek výbornej kondícii a bezchybnému vzhľadu má svoje ženské trápenia. S pribúdajúcim vekom bojuje ako každá iná žena. Plastických chirurgov nevyhľadáva. Zaskočili ju však hormonálne zmeny v menopauze.

Zmeny v intímnom živote

Nemala doma problém predostrieť, čo sa deje, že potrebuje robiť veci trochu inak: „Lebo ak chcem mať intimitu, čo, samozrejme, chcem, tak je pravda, že v období menopauzy sú potrebné nejaké zmeny.“ Modelka pripomína, že o téme treba hovoriť: „Ja nemám muža, ktorý by rád komunikoval o veciach, ktoré sú trošku zložitejšie,“ povedala vecne. Je to skrátka na nás, aby sme sa s tým vyrovnali. Ale rozhodne podľa nej treba povedať: „Necítim sa najlepšie či budem trochu nevrlá a máme právo očakávať nejaké porozumenie z druhej strany."

Proste sa nepozerá do zrkadla

S menopauzou prichádza aj povädnutá koža. Daniela okomentovala aj túto zmenu: „Dobre, bola mi odobratá funkcia vaječníkov. Vajíčka majú nejakú lehotu exspirácie, asi je to teda lepšie pre ľudstvo, že nemôžeme mať deti. Ale nechápem, prečo mi musel byť odobratý aj kolagén a elasticita. To ma dosť štve. Prečo všetko?“ Svoju telesnú schránku rozobrala na drobné: „Telo sa s vekom mení a nepáči sa mi to, ale neriešim to, príde mi to ako strata času.“ Hovorí totiž, že aj keď bola kedysi mladá, nebola so sebou vždy spokojná: „Takže nie je záruka, že ak budem mať zdravé pružné telo, budem mať happy life. Preto neriešim starnutie do detailov, nerúcam sa z toho, že nevyzerám tak ako kedysi.“ Keď nemá dobrý deň, jednoducho sa na seba nepozerá. Dospela k názoru, že sa nebude zameriavať na tie časti tela, ktoré už nevyzerajú tak, ako by si priala. Na záver dodala, že tejto téme by sa mali ženy viac venovať a podporovať sa. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 13:38