Pohreb kráľovnej Alžbety II.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Aristokratky i političky vytiahli na pohreb Alžbety tento módny doplnok! Meghan nepísané pravidlo odignorovala

19.09.2022, 16:15
Celebrity

Muži i ženy dodržali tradíciu a na pohreb Jej Veličenstava Alžbety II. sa odeli s náležitou úctou. Muži vytiahli čierne obleky a uniformi. Dámy čierne šaty pod kolená a tmavé silónky. Na rozdiel od mužov však má nežnejšie pohlavie k dispozícii rôzne doplnky, ktoré ich outfity oživili. Kate Middleton siahla po perlách, ktoré kráľovná Alžbeta II. vždy nosila na pohreby. Perly a brošňe boli na smútočné udalosti jej tradičný doplnok. Zdobili ju aj na pohrebe manžela princa Filipa. Dnešný smútočný obrad pre kráľovnú sa však niesol v znamení fascinátorov. Meghan sa však opäť vymykala.

Na rozdiel od princezny Kate sa rozhodla Meghan Markle nechať smútočný závoj doma. Na sebe mala iba čierny klobúk, tvár si nechala odhalenú čo je na pohreboch v kráľovskej rodine faux-pas. Nepísané pravidlo totiž hovorí, že dáma si má zobrať jemný závoj cez tvár. Napriek Megixtu sa na rebelku Meghan toto pravidlo naďalej vzťahuje, ale dnes ho na smútočnej ceremónii odignorovala. 

Fascinátor v hlavnej úlohe

Princezná Kate, Jej veličenstvo Camilla či manželka farncúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, Brigitte siahli po čiernej decentnej sieťke cez tvár. V minulosti bola pokrývka hlavy povinnou súčasťou úpravy každej ženy. Vyjsť na ulicu iba s rozpustenými vlasmi bolo nemysliteľné a spoločensky neprípustné. Vyhovieť spoločenskej konvencii umožnilo napríklad nosenie klobúkov, ktoré sa postupne stali kreatívnym módnym doplnkom. Jedným z takýchto doplnkov je i malý klobúčik vyznačujúci sa snahou pritiahnuť pozornosť, oslniť, upútať – jednoducho fascinovať. Fascinátor sa nosil na ľavej alebo pravej strane, nikdy nie uprostred hlavy. Je jemne naklonený dopredu a často zasahuje do tváre. Dnes má svoje pravidelné miesto na svadbách či plesoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 01:02