Tomášovi sa bez váhania zverí do rúk Adela Banášová.
StoryEditor

Kaderník slovenských celebrít odhalil profi triky: Takto si NEODPÁLITE vlasy, tri rady nad zlato

14.09.2022, 08:00
Celebrity

Večný problém. Všetky si potrpíme na svoju krunu krásy. Zdravé a lesklé vlasy chceme mať za každých okolností, ale zadarmo to nie je. Kaderník Tomáš Burda, ktorému sa roky zveruje do rúk moderátorka Adela Banášová, Kvetka Horváthová a česal napríkolad aj českú modelku Simonu Krainovú varuje pred chybami, ktoré robíme často a ani si ich neuvedomujeme. Exkluzívne pre Svet Evity vymenoval základné prešľapy.

S čím za tebou najčastejšie chodia klientky a musíš im ich požiadavku vyhovárať, lebo by si poškodili?

Dnes sa väčšina riadi sociálnymi sieťami. Prídu s tým, že chcú to čo má nejaká celebrita. Ale nič nejde hneď, hlavne ak ide o radikálnu zmenu. Radšej si to rozložiť na mesiac a prísť raz do týždňa, ako chieť počas jednej návštevy zmenu. Treba byť stopercentne rozvážna, ísť s čistou hlavou do toho a nie že o týždeň zbadám iný obrázok a povie si, tak teraz chcem toto. Najmä vtedy prichádzajú o tú kvalitu vlasov.

Influncerky dnes radia s rôznymi technikami. Sú to dobré rady?

Ako kedy. Zase opakujem treba si všetko nechať rozležať v hlave a poradiť sa s kaderníkom, ktorý zhodnotí realitu. 

Mali by sme investovať do profesionálnych produktov, alebo stačí vlasová kozmetika z drogérie?

Strašne veľa robia kvalitné produkty. V drogériách nie je, tak dobrá kozmetika. Dnes sú v ponuke rôzne vegánske verzie, ktoré sú bez sulfátov. Sú veľmi šetrné a kvalitné. Na tom netreba šetriť. Predsa len dávame si na seba každý deň kopu iných chemických produktov.

Platí to aj v prípade farieb?

V tomto prípade rôzne "odľahčené" verzie nie sú úplna výhra. Ak má žena silné šediny neprekryje to a rýchlo sa vymyje.  

Ako si zachovať kvalitu vlasov? V prípade poškodenia ako ich zachrániť?

Hlavne terba používať dobrú kozmetiku aj pred fúkaním a žehlením. Príde mi klientka a sťažuje sa, že jej nerastú vlasy. Tak keď si ich dvakrát do dňa žehlí a nič nepoužíva na ochranu nech sa nečuduje. Treba sa poradiť sa kaderníkom ako si vlasy žehliť a na akom maximálnom stupni.

Sú vlasové masky naozaj tak dôležité?

Po lete by bolo dobré absolvovať jednu profi kúru. Potom si robiť raz do týždňa doma zábal. Poctivo si ho naniesť. Vyčesať a zabaliť do uteráku aspoň na 50 minút. Teplo je dôležité.

Chyby pred spaním?

Stále platí zásada neísť spať s mokrými vlasmi. A dlhšie dať do volného copu nech sa nemotajú. 

Pri svetových celebritách sme svedkami dramatických premien z týždňa na týždeň. Raz majú svetlé, tmavé, krátke dlhé. Čím to je, môžu ženy takto experimentovať?

Málokto vie, že nosia parochne. Nie sú to však také ako poznáme my. Sú prvotriednej kvality a stoja tisíce eur. Make-up artisti im perfektne zkryjú prechod v okolí tváre. V televízii či na fotkách to takmer nevidno. 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:12