Lucia Hurajová si jedlo neodopiera, napriek tomu je po troch deťoch štíhla ako prútik.Profimedia
StoryEditor

Tajomstvo štíhlej postavy herečky Lucie Hurajovej. Zje každé jedlo, ale neobeduje!

26.05.2022, 06:00
Celebrity

46- ročná herečka a trojnásobná mama Lucia Hurajová na svoj veku rozhodne nevyzerá. Vďačí za to aj životospráve a o svoj jedálny lístok sa podelila aj s nami.

Ako raňajkuješ cez pracovný týždeň a ako cez víkend?

Raňajky sú pre mňa najdôležitejším jedlom dňa, či je piatok, či sviatok. Milujem, keď mi ich pripraví niekto, kto vie, čo mám rada. Napríklad taký plnený croissant s guacamole, vajíčkom a so slaninkou, ktorý mi urobia v mojom bare aj o druhej popoludní. Tajné ingrediencie, ktoré vytvárajú závislosť, mi doteraz neprezradili. Ale je mi jasné, že je to ako so všetkým: to, čo je robené s láskou, chutí. Moja mama je tiež raňajkový mág. Omeletky, údený losos, opečené páročky, mozzarella, čerstvá zeleninka. Mam pokračovať? Moje deti ich milujú rovnako ako ja. Víkendovým rituálom je u nás špaldová krupicová kaša, vo varení ktorej sme spolu s manželom dospeli k dokonalosti.   

Kde a čo obeduješ?

Pokiaľ nemám v kalendári pracovný obed, toto jedlo väčšinou vynechávam. Mám prosto radšej raňajky, brunche, desiate či olovranty. Čas obeda dodržiavam len cez víkend, aj to kvôli deťom. Ale zakaždým oscilujeme v takom časovom rozpätí, že ťažko hovoriť o obede.

Čo si nikdy nedáš na večeru?

Zásada číslo 1: Neexistuje jedlo, ktoré by som nezjedla. Možno by som trochu zaváhala pri držkovej polievke, ale inak mám k jedlu takmer posvätnú úctu. A večere sú predsa také dôležité... Buď je to záver dňa, alebo jeho začiatok! Čo nemám rada, je prejedanie. Dbám na staré známe – všetko s mierou.  

Ty a alkohol?

V tomto prípade to platí dvojnásobne. Mám rada snúbenie alkoholu s jedlom, vychutnávanie vína v prostredí na to určenom. Someliérske prednášky. Mám rada malé čapované pivo v pravý čas, alebo posedenie s kamarátkami pri proseccu. Ale vždy treba mať na pamäti, že alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán!

Čo robíš, keď potrebuješ zhodiť pár kíl?

Nejem večer. Ale to musím priznať, že čím som staršia, tým horšie to zvládam. Takže sa radšej snažím svoju váhu udržiavať v maximálnom rozmedzí dvoch kíl, aby som si nemusela nič odopierať. Ja som totiž prototyp človeka, ktorý žije preto, aby jedol!  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:41