Calista Flockhart sa po dvadsiatich rokoch vracia na scénu.Profimedia
StoryEditor

Kto je táto nenápadná žena? Slávna herečka, ktorú sme všetci milovali, sa po dvadsiatich rokoch vracia späť na scénu

01.05.2022, 14:00
Celebrity
„Už nie som v kolektíve najmladšia a to nevinné dievčatko. Už som najstaršia a mám skúsenosti,“ povedala na margo návratu herečka. Momentálne hviezdi na Broadwayi.

Dosky, ktoré znamenajú svet. Nie nadarmo sa tak hovorí najslávnejšiemu divadlu na svete, Broadwayu. Hrajú v ňom samé slávne tváre a ako vidíme, radi sa tam aj vracajú. Pre návrat sa teraz rozhodla Calista Flockhart, známa najmä ako Ally McBealová z rovnomenného seriálu. Naposledy na Broadway hviezdila v roku 1994 a je späť.

Rovno hlavná úloha

Divadlo vždy milovala a preto sa tam prirodzene vracia. Presnejšie do hry Kto sa bojí Virginie Woolfovej v úlohe hlavnej hrdinky Marthy. Vo filme si ju zahrala nezabudnuteľná Elizabeth Taylor a dostala za ňu Oscara. Calista pre zahraničné médiá povedala, že je pre ňu vzácne hrať opäť v divadle. „Keď som kedysi hrávala, bola som v kolektíve tá nevinná a najmladšia. Teraz som najstaršia a skúsená. Hrať Marthu by som ale bez týchto skúseností nemohla,“ prezradila.

„Milujem divadlo. Ste na javisku len vy, nie je tam režisér a je to tu a teraz. Hráte priamo pred očami ľudí, nie je tam nikto, kto by to zastavil a upravil. A to celé je veľmi vzrušujúce,“ neskrývala nadšenie manželka Harrisona Forda.

image

Calista Flockhart ako hlavná predstaviteľka seriálu Ally McBeal v roku 1997.

Profimedia

Kariéra a to medzi tým

Rok 1997 znamenal pre Calistu obsadenie do seriálu Ally McBeal v podobe hlavnej postavy - bláznivej právničky. Herečka priznala, že na začiatku seriálu trpela anorexiou, aby si udržala veľmi štíhlu postavu. Tú však má celý jej život. Odvtedy to šlo s jej kariérou už celkom rýchlo. Tieň Ally síce nikdy neprekročila, ale akosi ani nebolo treba. Zahrala si aj po boku Michelle Pfeiffer, Cameron Diaz či Kevina Bacona. Magazín People ju zaradil medzi top 50 najkrajších ľudí sveta.

V roku 2002 sa dala dokopy s hercom Harrisonom Fordom, ktorého si v roku 2010 zobrala za muža. Adoptovala si syna Liama a už vtedy hrávala iba v seriáloch. Jej posledný film bol horor Nepremožiteľné zlo z roku 2005. Väčšinu času sa venovala rodine, charite, výskumu rakoviny prsníka a stala sa americkou národnou hovorkyňou organizácie Peace over Violence. V roku 2005 za to dostala Humanitárnu cenu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:43