Madonna už roky funguje na vlkodlačej diéte.Dreamstime.com/Yakub88
StoryEditor

Vlkodlačia diéta vystraší prebytočné kilá. Ak potrebujete rýchlo schudnúť, skúste to ako Madonna a Demi Moore

26.04.2022, 10:00
Celebrity
Vlkodlačia diéta vám pomôže zbaviť sa prebytočnej vody, a keď ju budete skutočne dodržiavať, môžete dať dole aj tri kilá za mesiac. Celebrity ako Madonna či Demi Moore si na nej pravidelne fičia. Znie to strašidelne, ale obávať sa môžu hlavne vaše tukové zásoby.

Možno to na prvé počutie znie strašidelne, ale nebojte sa. Nebudete piť krv, ani zavýjať na Mesiac ako vlk. S lunárnym kalendárom však táto diéta úzko súvisí. Madonna a Demi Moore sa vlkodlačou diétou riadia roky, a pozrite, ako im to funguje. Ale pozor! Iba vtedy, keď sa chcú zbaviť kíl rýchlo a za krátky čas.

image

Podľa fáz Mesiaca sa zvykne stravovať aj Demi Moore.

Dreamstime.com/Featureflash

Ako to funguje

Tak ako Mesiac vplýva na oceán s prílivom a odlivom, tak isto vraj naň reaguje aj naše telo. Vody buď pribúda, alebo ubúda. Niektorým ľuďom luna dokonca ovplyvňuje aj psychiku a spánok. Mesiac a jeho fázy sú skrátka zázračné. Využite ich vo svoj prospech a v rámci jedného 28-dňového lunárneho cyklu sa stravujte podľa jednoduchých pravidiel.

  • Mesiac na ústupe

V tejto fáze Mesiaca by ste mali byť striedmejšie a jesť menej. Dávajte si menšie porcie jedla, stravujte sa v pravidelných intervaloch a snažte sa vyberať si o niečo zdravšie potraviny. Tabu by počas cúvajúceho Mesiaca, kedy je v tvare písmena C, mali byť polotovary, mastné a vyprážané jedla. 

  • Mesiac rastie

Dorastajúci Mesiac, teda keď je tvare déčka, bude vašou obľúbenou fázou. Počas nej si pokojne doprajte a naložte na tanier, koľko vládzete a chcete zjesť. Nemusíte sa nijako výrazne obmedzovať. Jediné, čo by ste mali dodržiavať, je pitný režim. Počas celého trvania vlkodlačej diéty sa odporúča piť len čistá voda, minerálky alebo nesladené bylinkové čaje.

  • Keď je v splne a nove

Dve vizuálne najvýraznejšie fázy Mesiaca sú vlastne základom tejto diéty, preto niektoré zdroje udávajú, že ju stačí držať len počas splnu a novu. V tieto dni ide totiž o zásadný detox, vďaka ktorému sa z organizmu vyplaví nahromadená voda a doslova na počkanie schudnete. Keď je Mesiac v plnej svojej kráse a vidíte ho celý, alebo naopak, nevidíte z neho nič, lebo je nov, nemali by ste jesť vôbec nič. Zakázané je všetko okrem pitného režimu. K vode, minerálkam a bylinkovým čajom môžete pridať ešte ovocné a zeleninové šťavy.

image

Pri vlkodlačej diéte sa riadite fázami Mesiaca.

Dreamstime.com/Jillian Cain

Krátka, ale účinná

Opäť však dávame výstražný prst hore, lebo toto je diéta pre rýchly efekt. Je založená na tom, že sa z vás vyplaví iba voda, z tukov neschudnete. Ak sa potrebujete dostať do formy na nejakú akciu, presne ako to robia celebrity, toto môže zafungovať. Inak odborníci vlkodlačiu diétu neodporúčajú držať dlhodobo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:28