Michaela Pašteková sa vracia na scénu s psychedelickou hudbou.facebook.com/michaela.pastekova.3
StoryEditor

Pamätáte si ju ešte? Detská hviezda Miška Pašteková hlási návrat na scénu, no tento hudobný žáner by ste od nej rozhodne nečakali

12.04.2022, 12:00
Celebrity
Mandarinka Darinka, Sprayer Frayer, So mnou nezostarneš a množstvo iných hitov. Pod nimi je podpísaná bývalá detská hviezda Michaela Pašteková, ktorú na scénu priniesol Peter Nagy. Kariéru začala v ôsmich rokoch a skončila na prahu dospelosti. Teraz sa vracia späť, ale úplne inak ako by ste zrejme čakali.

Určite môžeme povedať, že jej patrili deväťdesiate roky. Miška Pašteková vystrelila s hitom Mandarinka Darinka, potom Sprayer Frayer a patrila medzi naše najväčšie detské hviezdy. Peter Nagy si ju vybral na konkurze a v ôsmich rokoch už bola na pódiu. Vydala tri albumy, posledný v šestnástich rokoch, a potom sa rozhodla s kariérou skončiť.

Podľa toho, čo nedávno povedala do médií, vždy bola introvert a strata súkromia, pokrikovanie na ulici a spoznávanie je nebolo vôbec príjemné. Vždy balansovala medzi hudbou a inými záujmami, nakoniec vyhrala dráha pedagogičky. Dnes učí na škole, píše pre mesačník o kultúre a venuje sa festivalu. Umelecký svet jej teda neprestal byť blízky, len nechcela byť na očiach. Doteraz. Vyzerá to totiž tak, že sa po viac ako dvadsiatich rokoch pauzy znova vracia k hudbe.

Opäť na scéne

Pred istým časom šla do projektu hudobníka a skladateľa Miroslava Tótha s názvom Srnka, kde Michaela vlastne iba rozpráva a občas kričí. Keď si to vypočujete, možno budete v šoku. Je to rozhodne úplne iná Miška, ako ju poznáme.

Texty piesní sú doslovnými citáciami Raťafáka Plachtu a iných postáv z detskej relácie Slniečko. Raťafák Plachta bol pre mnohých desivá postavička a presne tak pôsobia aj speváčkine súčasné piesne. Hororovo. Žánrovo ide o psychedelickú hudbu. Michaela s kapelou Srnka vystúpila už minulý rok na festivale Pohoda. Vydali dokonca aj prvý album a plánujú ďalšie koncerty. Vypočujte si, ako to znie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:39