Patrícia Janečková, ako si ju pamätáme z roku 2010. Dnes je to dospelá žena, ktorá bojuje so zákernou chorobou.TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Pamätáte si malú opernú speváčku z talentovej súťaže? Dnes má 23 rokov a bojuje s rakovinou

26.03.2022, 12:00
Celebrity
Všetkých očarila nádherným hlasom, vďaka ktorému ako dvanásťročná vyhrala v roku 2010 Talentmániu. Operná speváčka Patrícia Janečková má dnes 23 rokov a na svojich sociálnych sieťach pred časom oznámila fanúšikom tú najhoršiu správu. Diagnostikovali jej rakovinu.

Zákerná rakovina si nevyberá a bohužiaľ sa nevyhýba ani mladým ľuďom. Smutným príkladom toho je práve Patrícia Janečková. Začiatkom februára správu oznámila svojim priaznivcom na Instagrame aj na Facebooku. Rok 2022 si predstavovala úplne inak.

image

Patrícia Janečková v roku 2010 na akcii Športovec roka.

TASR/Martin Baumann

„Drahí priatelia, priaznivci, kolegovia, tento rok mal byť plný krásnych koncertov a divadelných predstavení. Všetko je inak. Pred pár dňami som od lekárov zistila, že ma čaká veľký boj. Rakovina bola, je a bude medzi nami a aj keď som si vždy myslela, že mladosť rovná sa zdravie, nie je to tak. Výsledky biopsie preukázali zhubný nádor v prsníku,“ napísala Patrícia.

Bude bojovať a spevu sa nevzdá

Ako ďalej písala, na istý čas musí opustiť pódiá, zrušiť koncerty a ide bojovať. Spievať však neprestáva a hneď ako bude mať silu chce pre ľudí nahrávať a spievať. Speváčka má za sebou prvé chemoterapie a podstúpila aj chirurgický zákrok, vďaka ktorému bude jej aplikovanie pohodlnejšie a jej žily nebudú trpieť.

Tiež oznámila, že ju pravdepodobne čaká aj mastektómia. To však možno o polroka, keď bude mať za sebou celú chemoterapiu. Patrícii veľmi držíme palce a prajeme, aby svoj boj s rakovinou vyhrala!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 18:29