Topmodelka Barbora Brušková na módnej prehliadke Giorgia Armaniho.Archív- Barbora Brušková
StoryEditor

Armaniho prehliadka v tichosti: Slovenská topmodelka opísala, ako to vyzeralo na milánskom fashion weeku

18.03.2022, 12:00
Celebrity
Vojna na Ukrajine zasiahla celý svet. Veľa známych tvárí a zvučných mien počnúc tými módnymi, im chce vyjadriť podporu a solidaritu. Svet sa síce nemôže zastaviť, ale dotýka sa to každého. Aj slávneho módneho návrhára Giorgia Armaniho. Slovenská topmodelka Barbora Brušková nám opísala, ako to vyzeralo na milánskom fashion weeku.

Slovenská topmodelka Barbora Brušková nie je vo svete módy žiadnym nováčikom. Predvádza pre tie najzvučnejšie značky. Výnimkou neboli ani tohtoročné týždne módy, ktoré boli však v niečom iné. „Milánsky fashion week začal v utorok a vo štvrtok 24.2. sme sa ráno zobudili a na Ukrajine vypukla vojna. Bol to šok nielen pre mňa, ale asi pre každého z nás,“ povedala pre SvetEvity.sk Barbora Brušková.

image

Topmodelka Barbora Brušková na módnej prehliadke Giorgia Armaniho.

Archív- Barbora Brušková

Tichá prehliadka

V Miláne predvádzala pre slávneho Giorgia Armaniho. „Pred prehliadkou nám sám Giorgio povedal, že sa ráno zobudil a pýtal sa sám seba, čo môže urobiť, aby prejavil podporu vo svetle toho, čo sa práve stalo. Vysvetlil nám, že musel nájsť spôsob ako komunikovať a ukázať, že to, čo sa deje na Ukrajine sa dotýka i nás. Rozhodol sa, že show bude prebiehať potichu, bez akejkoľvek hudby,“ vysvetlila Barbora.

Najprv ani sama topmodelka nechcela dávať fotky z prehliadok na svoje sociálne siete, lebo sa jej to nezdalo vhodné. Prežívala to naozaj intenzívne. „Avšak uvedomila som si, že nemôžeme zastaviť naše životy. To, že som bola súčasťou prehliadky aspoň s malým gestom bez hudby, no pre mňa veľmi silným, sa mi zdalo ako veľmi pekný akt vyjadrenia solidarity,“ dodala.

image

Módna prehliadka Giorgia Armaniho.

Archív- Barbora Brušková

Príjemné prekvapenie na koniec

Najväčších módnych udalostí sa často zúčastňujú aj rôzne celebrity. Hoci ich Barbora v žiari reflektorov nemá šancu v hľadisku vidieť, tentoraz bola milo prekvapená. Módnu prehliadku Giorgia Armaniho si prišla pozrieť jej obľúbená herečka Anne Hathaway. „Dokonca prišla za nami i do zákulisia. Bolo veľmi milé počuť ju, ako nám kričí, že sme veľmi krásne a že ďakuje za skvelý zážitok,“ spomína naša topmodelka, ktorá má vo svete aj doma tiež status celebrity.

image

Modelky tlieskajú módnemu návrhárovi Giorgovi Armanimu.

Archív- Barbora Brušková

Takto to vyzeralo na "tichej" prehliadke:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 12:33