Instagram/Aliciakeys
StoryEditor

Alicia Keys sa na tohtoročnom odovzdávaní hudobných cien MTV VMA odhalila

02.09.2016, 06:30
Celebrity
Neprišla opitá, ani nespadla z pódia. No napriek tomu pobúrila celý svet. Spravila niečo kontroverzné. Revolučné. Magické.

Alicia Keys bola na Grammy pätnásťkrát ocenená ako speváčka, ale taktiež je skladateľka, producentka, či dokonalá herečka. Podľa New York Times je najpredávanejšia autorka, podnikateľka a mocná sila vo svete aktivizmu. Momentálne ju však majú viacerí v ústach. Dovolila si totiž prísť na dovzdávanie hudobných cien MTV VMA nenamaľovaná. Úplne bez mejkapu.

Na stránke lennyletter.com zverejnila list, v ktorom vysvetľuje, prečo sa rozhodla skončiť s mejkapom. Už od detstva totiž cítila tlak zvonku, aby vyzerala dokonale. Na základnej škole sa rovesníci smiali na jej kučeravých vlasoch, preto sa ich snažila skrotiť a nosila ich v drdole. Na strednej škole sa všetky pekné dievčatá začali maľovať. Vyzerali ako modelky v časopisoch, vďaka ktorým sa ostatné dievčatá cítili nepríjemne a neviditeľne.

Nezlepšilo sa to, ani keď sa dostala do sveta šoubiznisu. Práve naopak. Hovorili, že je príliš tvrdá, že sa správa ako chlapec a je málo ženská. Alicia sa tak vždy prispôsobovala krutému a odsudzujúcemu svetu zábavy, aby všetkým vyhovela.

Postupne si začala uvedomovať, že sa príliš zaoberala tým, čo si o nej myslia ostatní ľudia. Čo si pomyslia, čo povedia. Zakaždým, keď odišla z domu, mala strach z toho, že ak vyjde nenamaľovaná, niekto ju odfotí a dostane sa to na internet.

Zmenilo sa to však fotením na jej nový album, kde prišla v teplákoch, spotená, nenamaľovaná, rovno z posilňovne. Fotografka jej prekvapivo navrhla, že ju hneď nafotí. Chcela, aby fotky odrážali jej hudbu, ktorá je drsná, ale skutočná. Alicia spočiatku váhala, bola nervózna a necítila sa príliš komfortne, no nakoniec súhlasila. "Ešte nikdy som sa necítila tak silne, mocne, slobodne a úprimne krásne," píše vo svojom liste.

Vyjadrila sa, že jednou z mnohých vecí, z ktorých už bola unavená bolo časté posudzovanie žien. Neustále stereotypy prostredníctvom každého média, ktoré dáva pocit, že normálna veľkosť nie je normálna, alebo XXL veľkosti by mali zakázať. Tiež vyjadrenia, že byť sexy znamená byť vlastne nahý. Alicia sa už nechce schovávať. Skrývať si tvár, myseľ, dušu, myšlienky, či sny, ani emocionálny rast. Našla svoju vlastnú cestu, veľa medituje a snaží sa zameriavať na seba samú. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:40