Katarína Kincelová
StoryEditor

Adela Vinczeová otvorene o jednej z najväčších bolestí. Dôvod, prečo nemôžu mať s Viktorom dieťa

09.08.2021, 11:00
Celebrity
Je úspešná, obľúbená a má nadhľad, ktorý pomáha druhým. Aj to je jeden z dôvodov, prečo Adela otvorene rozpráva o veciach, ktoré sú možno pre druhých tabu.

Keď sa Adela prvýkrát objavila na televíznych obrazovkách, nikto nemohol ani len tušiť, že na prvý pohľad nenápadná moderátorka sa raz stane jednou z najvyhľadávanejších slovenských osobností. Osobitý, no prirodzený humor spojený s ľudským vystupovaním bez afektu spravili z Adely ikonickú moderátorku, ktorá momentálne na Slovensku nemá obdobu. Aj keď na scéne pôsobí už dlho, ľuďom sa ''nezunovala'', práve naopak. 

Rolu v tom nepochybne zohrávajú aj bulvárne médiá, ktoré sa o život moderátorky zaujímali najmä v čase, keď tvorila pár s tanečníkom Peťom Modrovským. Už vtedy sa začali objavovať otázky, ktoré možno označiť za nemiestne. ,,Boli časy, keď sa nás s Peťom Modrovským ľudia neustále vypytovali, či pracujeme na dieťati. To je inak tiež veľmi zvláštna formulácia otázky,'' prezradila nám Adela v rozhovore a dodala, že narážky na to neprestali ani po tom, ako sa médiá dozvedeli o jej potrate.

Dnes čelí rovnakým otázkam a to napriek tomu, že sa jej manžel Viktor rozhodol otvorene rozprávať o svojom zdravotnom probléme. ,,Nekládol som si otázky, ako sa na to budú pozerať moji priatelia alebo okolie. Práve naopak, ak niekto môže otvorene hovoriť o tom, že má rakovinu, prečo by som ja nemal otvorene hovoriť o tom, že mám problém s plodnosťou?'' zamyslel sa Viktor. Celou cestou, už od testovania až po zverejnenie diagnózy, ho podporovala samozrejme Adela. ,,Vnímala som to z Viktorovej strany ako dôležitý krok práve v tom, že mnohí iní muži boli zrazu schopní uvedomiť si, že problém môže byť aj na ich strane. Veľa žien nedokáže dostať mužov celé roky na testy. Kopa chlapov si spermie nechce dať otestovať práve preto, lebo sa boja, že pri negatívnom výsledku budú menej mužmi,'' uviedla.

Dvojica je momentálne v predadopčnom procese, čo znamená, že ešte nečakajú na dieťa a všetko si môžu rozmyslieť. S tým, že nebudú mať ''vlastného potomka'' sa obidvaja zmierili a aj keď to nebolo ľahké, prijali to. Vedia, že aj dvaja sú rodina - a to, čo má prísť príde. Všetko príjmajú s pokorou. Aj to, prečo sa im nepodarilo splodiť dieťa. ,,Čo sa nás týka, hoci nemám žiadne objektívne zdravotné problémy s plodnosťou, určite v tom zohráva úlohu aj môj vek. Myslím si, že si tú fyzickú zodpovednosť prirodzene delíme,'' priznala Adela.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:02