profimedia
StoryEditor

Darček na narodeniny, ktorý nikdy nedostal. Nesplnené prianie Karla Gotta sa stalo skutočnosťou

14.07.2021, 14:00
Celebrity
Odišiel krátko po tom, ako svetu oznámil smutnú správu - a to, že opäť bojuje so zákernou chorobou. Napriek vysokému veku nebol na jeho smrť pripravený nikto...

Ešte krátko predtým, než Karol Gott oslávil svoje 80-te narodeniny, sa s fanúšikmi na sociálnej sieti podelil s novinkou. Začiatkom júna sa totiž rozhodol spísať svoje zážitky do knihy, ktorú by zanechal svojim fanúšikom. Už vtedy totiž vedel, že ho boj so zákernou chorobou ubíja a že mu zrejme nezostáva veľa síl. Aj keď o tom nikdy otvorene nerozprával, pieseň, ktorú naspieval krátko predtým spolu so svojou dcérkou Charlottkou, hovorila za všetko. ,,A teraz už cítim ako šprintuje čas, predtým než zaspím, chcem počuť tvoj hlas. Nech zostane večných aj tých pár chvíľ, kedy spievala si zo všetkých svojich síl,'' znel jeden z veršov.​

,,Pozdravujem vás zo Sardínie, kam som odišiel rozjímať a spomínať na kúsky zo svojho života, aby som vás mohol potešiť svojou veľkou autobiografickou knihou,'' prezradil fanúšikom len tri mesiace pred smrťou.

Kniha sa na svetlo sveta dostala až teraz, 14.júla, v deň, kedy by oslavoval 82 rokov. 

,,Keby šlo všetko podľa našich prianí, zažili by sme teraz milý krst, kde by s vámi sám autor s radosťou, ochotou a ústretovosťou prebral všetky okolnosti vzniku aj tvorby Moja cesta za šťastím,'' prezradila Ivana prostredníctvom oficiálneho účtu svojho manžela. ,,Po krste by sme zasa my jemu pripili na život, pretože by oslavoval narodeniny. Bohužiaľ, takú možnosť nemáme a mať už nebudeme. Preto sme sa rozhodli knihu, ktorá bola jeho srdcovou záležitosťou, vyslať medzi vás symbolicky v deň jeho nedožitých narodenín. Aby aj tohto roku bol tento deň výnimočným,'' dodala ďalej. 

Maesto síce túžil byť pri krste knihy a predstaviť svoje dielo sám, no už to nestihol... napriek tomu je jeho odkaz večný - a jeho fanúšikovia dostali ten najkrajší darček, ktorý je už od dnešného dňa v predaji.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 20:22