Herec Jim Carrey patrí k osobnostiam, ktoré si prešli ťažkými životnými skúškamiProfimedia - Standardis
StoryEditor

Na tvári úsmev, v srdci smútok. Život známeho herca je v skutočnosti plný bolesti

19.01.2022, 12:00
Celebrity
Jim Carrey si počas svojho života musel vytrpieť mnohé. Aj keď jeho role vo filmoch Maska či Blbý a blbší patria k nezabudnuteľným, jeho skvelý humor a zábavné grimasy skrývajú ťažké detstvo či nevydarené vzťahy. Pozrite sa na život herca, ktorého tvár pozná každý.

Jeden z najlepších imitátorov

Slávny začal byť až v roku 1990, kedy sa objavil v seriáli V živých farbách, v ktorom imitoval a parodoval rôznych hercov. Po vydarených seriáloch sa o štyri roky dostal k filmu. V roku 1994 si zahral v snímke o zvieracom detektívovi Ace Ventura, z ktorého bol okamžite hit. Jim Carrey sa stal Hollywoodskou hviezdou aj vďaka filmu Maska, ktorý mal byť pôvodne oveľa temnejší. Avšak, keď nastúpil do hlavnej úlohy práve on, z filmu sa stala neuveriteľne vtipná komédia. Dokonca sa mu ho podarilo natočiť už za šesť týždňov, počas ktorých vylepšoval všetko, na čo siahol. Všetkých zaujímalo, ako dokáže tak rýchlo prepínať medzi imitáciami postáv.

„Viete čo, občas, ak si to dokážem predstaviť v hlave, jednoducho viem svoje telo prinútiť urobiť to,“ odpovedal Jim Carrey, ktorého grimasy z filmu Maska budú navždy  patriť k tým najlepším.

Tým, že dokázal tak skvelo improvizovať a napodobňovať, ušetril režisérom množstvo peňazí. Je to vďaka jeho práci s mimikou, ktorú zvládol tak bravúrne, že pri natáčaní nemuseli míňať financie na kostým. Hneď po filme Maska sa pustil do projektu Blbí a blbší, ktorý je hitom dodnes.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 11:34