TASR
StoryEditor

Ponižoval ho otec, aj vlastná manželka. Život Ladislava Chudíka bol plný trápenia a bolesti

21.03.2021, 18:30
Celebrity
Legendárny majster slova a divadelných dosiek. Ladislav Chudík sa nám všetkým už navždy vryl do sŕdc. Slovenský herec a pedagóg zanechal v slovenskej i českej filmografii hlbokú stopu. Za svojím okúzľujúcim úsmevom a sebaistým prejavom však skrýval pred svetom všetky pochybnosti a rany, ktoré v živote schytal. Málokto totiž vedel, s čím všetkým seriálový doktor Sova vo svojom vnútri zápasí.

Chcel zomrieť

Jeho prvej láske totiž zistili vážnu diagnózu, nádor na mozgu, čo zapríčinilo jej náhle zmeny správania. To už navždy poznačilo ich vzťah a z rodinného šťastia zostal iba popol. Helena svojho manžela ponižovala a ubližovala mu a on následkom duševných problémov dokonca začal pomýšľať aj na samovraždu. Aj keď Chudík pôsobil na prvý pohľad veľmi vyrovnane a nezlomne, mal krehkú dušu, na ktorú škaredé správanie jeho manželky pôsobilo veľmi zdrvujúco. „Ju tá choroba vymázavala. Boli kritické situácie, ktoré aj mňa váľali,“ povedal s odstupom času v jednom zo svojich rozhovorov pre médiá.

Herectvo a rola v seriáli Nemocnica na okraji mesta boli preňho jedinou medicínou, aj keď ju pôvodne pre osobné problémy nechcel vôbec prijať. Jeho lekár, Miroslav Plzák, ho však presvedčil, aby jedinečnú pracovnú ponuku využil. Tvrdil, že pokiaľ by tak neurobil, musel by ho rovno hospitalizovať, v takom zlom stave bol. Herec sa neskôr vyjadril, že vďaka lekárom neukončil svoj život, ale namiesto toho sa rozviedol. Nešťastné manželstvo sa skončilo po dvadsiatich dvoch rokoch. Helena po troch rokoch po rozvode zomrela a Chudík, aj keď to už nebola jeho starosť, sa kompletne postaral o jej pohreb. Zničila ho, no jeho šľachetné srdce mu nedovolilo konať inak.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mayo Hirc (@photo_by_mayohirc)

Chudíkovou druhou láskou a zákonitou sa o pár rokov stala právnička Alena, ktorá zotrvala po jeho boku až do konca. Bola ženou, ktorá mu ubolené srdce vyliečila. Podľa jeho slov si odrobila ako manželka kusisko práce a jej dával zásluhy za to, že aj v pokročilom veku bol v pomerne dobrej kondícii. Jeho láska stála po jeho boku až do konca a vďaka nej sa pobral na onen svet s pokojom v duši.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 22:52