Internet Movie Database
StoryEditor

Pamätáte si zákernú Milunu z triológie Slunce, seno? Neuveríte, ako vyzerá a čo robí dnes!

02.02.2021, 10:00
Celebrity
Petra Pyšová, ktorá stvárnila hlavnú rivalku Blaženy, je dnes šťastne vydatá, trojnásobná mamička.

Ak ste aspoň raz videli trilógiu Slunce seno, postava Miluny je vám nepochybne známa. Jedna z najkrajších, no zároveň aj filmovo najzákernejších postáv filmu sa k tejto úlohe nedostala len tak náhodou, práve naopak. Petra Pyšová, ktorá spomínanú Milunu stvárnila, túžila byť už od skorého detstva herečkou. V 14-tich rokoch sa prihlásila do kastingu na film Bota jménem Melichar, režiséra, ale ani producentov o svojom výkone však nepresvedčila. Napriek tomu tento konkurz nebol zbytočný a už vôbec ho nemožno považovať za neúspech, práve naopak - práve tam si ju totiž všimol Zdeněk Troška, ktorý ju o rok na to obsadil do filmu Slunce seno jahody. V čase natáčania mala Petra len 15 rokov. 

Film bol natoľko úspešný, že krátko na to vznikli jeho ďalšie dve pokračovania - Slunce seno a pár facek a Slunce seno erotika. Napriek obrovskej sláve tejto trilógie sa však Petre nepodarilo získať už žiadnu hereckú úlohu a na kariéru vo filmovom, ale aj divadelnom priemysle, zanevrela. Po natáčaní sa prihlásil na vysokú školu, konkrétne na žurnalistku - a práve preto si ju diváci mohli všimnúť na obrazovkách ako hlásateľku. Toto obdobie však netrvalo dlho.

Petra sa totiž vydala za vplyvného podnikateľa Vldimíra Schamlza, ktorému porodila tri deti. Ešte predtým, než sa stala riaditeľkou Nadácie Dúhovej energie spoločnosti ČEZ (pozn. autora, spoločnosť, v ktorej pôsobí jej manžel), pôsobila ako tajomníčka predstavenstva v Komerčnej banke a neskôr ako vedúca komunikácie v eBanke. Spoznali by ste ju dnes? facebook/ filmové procházky

facebook/ filmové procházky

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:04