Instagram @dagmarhavlova_official
StoryEditor

Dagmar Havlová je krásna aj pred sedemdesiatkou. Vieme, ako sa jej to podarilo!

01.02.2021, 17:35
Celebrity
Herečka a bývalá prvá dáma Dagmar Havlová (67) vždy bola kráskou na pohľadanie. Z krásy jej neubrali ani pribúdajúce roky. Žeby za tým bola tajná zmluva s diablom?

Charizmatická, talentovaná, srdečná a hlavne nádherná! Takto si väčšina z nás pamätá mladú Dagmar Havlovú, ktorej sa aj vďaka týmto vlastnostiam podarilo omotať si okolo prsta i takého obdivuhodného muža, akým bol Václav Havel († 75) a stať sa nielen prvou dámou jeho srdca, ale celého Česka.

Stále srdečná a láskavá
Jej dobrota a srdečnosť sa aj dnes prejavujú rovnako intenzívne. Nie je to tak dávno, čo Dagmar s pomocou dobrovoľníkov ušila tisíce rúšok, len aby pomohla ľuďom počas prvej vlny pandémie, na ktorú sme vôbec neboli pripravení. Dokonca sa necháva počuť, že jej Nadácia Vízia bola medzi prvými, ktoré začali rúška šiť a rozdávať tým, čo ich najviac potrebovali.
K rúškam má bývalá prvá dáma bližšie, než by ste si mysleli. Veľmi dobre rozumie, že môžu byť jedinou bariérou medzi životom a smrťou. „Vedela som, že sú nutným bezpečnostným opatrením. Polovicu manželského života som totiž nosila rúško, dokonca som v ňom aj spala, pretože som sa starala o manžela aj v noci,“ prezradila pred časom.

Ako to len robí?
S pribúdajúcimi rokmi umelkyňa nestráca ani zrnko svojej charizmy, talentu, ba čo viac, ani krásy. Podobne ako dobré víno, ktorému roky len pridávajú na cene, aj herečka je vekom čoraz očarujúcejšia. Postavu, ale najmä dokonalú tvár takmer bez vrások by jej mohli závidieť aj o polovicu mladšie ženy, a to sa Dagmar pomaly blíži už k okrúhlej sedemdesiatke. Zaujíma vás, ako to robí? Nebojte sa, žiadnu zmluvu s diablom nepodpísala.

Toto sú jej tajomstvá
Ak chcete aj so zvyšujúcim sa počtom sviečok na torte i vy stále vyzerať mlado a sviežo, stačí vraj podľa Dagmar Havlovej dodržiavať niekoľko jednoduchých zásad: „Dostatok spánku, neopaľovať sa, nefajčiť, občas si dať masku a mať neustále pri sebe krém, aby pleť nebola suchá. Takisto sa príliš nelíčim, len na veľké slávnostné udalosti. Vždy však mám so sebou lesk na pery alebo rúž.“
Vďaka tomu a pozitívnemu prístupu k životu, ktorý má azda vrodený, nepotrebuje ani tajné plastiky, z ktorých ju niektorí zvyknú obviňovať. Za všetko vďačí tomu, že do seba investuje čas a energiu, o čom svedčí aj jej každodenný rituál. „Ráno vstanem a opláchnem si tvár studenou vodou. Nanesiem sérum a pleťový krém, ktorý poriadne vklepem do pokožky. Odmlada mám naučené cviky na tvár, hovorí sa im face joga. Môžete ich robiť aj pri príprave raňajok, zaberú tri minúty,“ podelila sa o svoje tajomstvá.

Mladá navonok i vo vnútri
Hoci rady bývalej prvej dámy zrejme nie sú nič svetoborné, sama je dôkazom toho, že skutočne fungujú. My sme k nim dovolili pridať ešte jeden malý tip, tiež inšpirovaný talentovanou umelkyňou, ktorá sa zjavne rada obklopuje nielen pozitívnymi, ale i mladými ľuďmi.
Dôkazom je aj jej aktivita na sociálnych sieťach, ktoré ju udržujú v kontakte s mladšími kolegyňami. Nehovoriac o tom, že i v spoločnosti ju často vídať v družnom rozhovore s mladšou generáciou, ako napríklad s mladou herečkou Terezou Ramba, s ktorou sa dokonca chcela vybrať na slávnu púť do Santiaga de Compostela. Mladosť si tak herečka zachováva nielen fyzicky, ale i duševne, a tak by sme to predsa mali robiť všetci.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:53