Hatasova Lenka
StoryEditor

Helena Vondráčková prezradila svoj recept na mladosť. Vďaka týmto veciam sa udržuje vo forme!

18.02.2021, 10:00
Celebrity
Má 73 rokov, no napriek tomu schová do vrecka aj o polovicu mladšie. Helena Vondráčková je fenomén, ktorý obdivuje hneď niekoľko generácií.

Samotná speváčka sa však v prvom rade snaží pravidelne hýbať. Bez toho si svoj deň nevie jednoducho predstaviť. ,,Každý deň bez ohľadu na počasie či ročné obdobie cvičím. Špeciálnu pozornosť prikladám starostlivosti o chrbát. Ráno vstanem, dám si sériu cvikov na chrbát, ktoré vychádzajú z jogy, potom si ho pomasírujem vodnou tryskou. Pretože, tak dlho, ako má človek chrbát zdravý, tak dlho je mladý,'' zasmiala sa ďalej známa česko-slovenská diva. ,,V lete plávam, hrám tenis, alebo sa aspoň realizujem v záhrade. V zime zas lyžujem. Na pohyb si vždy nájdem čas, bez toho to nejde,'' uvádza Helena.

Ruka v ruke s pohybom ide aj samotná strava, na ktorú sa herečka snaží dávať čo najväčší pozor. Ak si však myslíte, že si skvelé telo udržiava nezmyselnými diétami, ste na omyle. Tých sa speváčka drží na míle ďaleko.

,,Žiadne drastické diéty nedržím, snažím sa stravovať v duchu našich starých materí, ktoré sa neprejedali. Riadili sa tým, že jedli všetko, ale s mierou, kedysi nebolo jedla toľko, ako teraz. Ja si dám všetko, aj pečivo, cestoviny, aj si pokojne niekedy dám chlieb s masťou. Ide o to, aké množstvo zjete. A ďalšia podstatná vec – nevečeriam. Po piatej hodine večer už pokiaľ možno vôbec nejem,'' dodala na margo tejto témy s tým, že okrem iného sa snaží vyhýbať bielemu cukru a v prípade núdze využíva ako sladidlo med.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 06:35