Hatasova Lenka
StoryEditor

Inšpirujte sa celodenným menu Heleny Vondráčkovej a buďte FIT!

11.12.2020, 18:20
Celebrity
Nikdy nevyzerala zle. Odjakživa je vidno, že o seba dbá. Postavičku ako lusk však nemá zadarmo. Čo jedáva ráno, na obed a večer, keď je taká štíhla?

U Heleny sú základom výdatné raňajky, na ktoré si dopraje vždy dostatok času, aby v pokoji odštartovala nový deň. „Ráno a do poludnia jedávam hlavne ovocie. Dám si na tanier kombináciu kiwi, banánu, ananásu a podobných dobrôt,“ prezrádza speváčka, ktorá má zlato v hrdle. Obmenou ovocia bývajú cereálie. „Už roky mám takú peknú dózu, v ktorej mám namiešanú zmes ovsených vločiek, sezamových, ľanových a dyňových semiačok, nadrvených orechov a hrozienok. Z tejto zmesi si dám vždy jednu lyžičku do jogurtu na raňajky. Kto chce schudnúť rýchlejšie, nech si však dá ľahký biely jogurt. Ostatní si môžu dopriať napríklad smotanový. Ale len jeden!“ radí s úsmevom Helena.

Čo do úst nevloží

Popoludní sa táto „dôchodkyňa“, ktorá však vyzerá akoby mala len päťdesiat, vyvaruje bieleho pečiva a výrobkom z kysnutého cesta. Tie sú pre ňu doslova TABU. No a čo si dáva na obed? „Väčšinou mäso, napríklad grilované. Ale aj varené či pečené. Snažím sa však, aby to bolo mäso s malým obsahom tuku. Často siaham po rybách,“ hovorí. Ako prílohu si vraj dopraje zeleninu v akejkoľvek úprave – od surovej cez dusenú až po pečenú.

Žiadne výnimky!

Najprísnejšia je však na seba večer, kedy striktne dodržiava tzv. zoštíhľujúcu zásadu. „Určite by som odporučila dávať si väčšie jedlá najneskôr do piatej hodiny popoludní. Potom už len jablko alebo niečo menšie, prípadne aj nič. Iba vodu, alebo bylinkový čaj bez cukru.“ Týmto sa Helena riadi už dlhé desaťročia a vidíte sami, že to funguje! Jej figúru jej môžu závidieť aj oveľa mladšie ženy. A keďže aj pravidelne cvičí a naozaj si nedáva žiadne „úľavy“, niet divu, že vyzerá fantasticky hoci tento rok v júni oslávila už 73 rokov. Vezmete si z nej príklad?

Zoštíhľujúce menu podľa HELENY VONDRÁČKOVEJ

Raňajky: biely jogurt s lyžičkou vločiek, jablko a bylinkový čaj, pohár čistej vody

Desiata: 2 tenké plátky tvrdého syra, 2 vlašské oriešky, pohár čistej vody

Obed: Kuracie prsia na prírodno so zeleninovým šalátom, pohár čistej vody, káva bez cukru

Olovrant: cotage chesse s čerstvou uhorkou, kúsok celozrnného pečiva, pohár čistej vody

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 13:47