shutterstock
StoryEditor

Svoj život ukončila samovraždou tak, ako jej dedko. Vnučka Ernesta Hemingwaya bola uznávanou modelkou

10.08.2020, 09:00
Celebrity
Spisovateľa, ktorý získal Nobelovu a Pulitzerovu cenu, netreba predstavovať ani dnešnej mladej generácií. My vám však predstavíme jeho vnučku, ktorá bola považovaná za jednu z najkrajších modeliek všetkých čias.

Margot Louise bola dcérou najstaršieho syna spisovateľa. Svoje meno pri narodení dostala podľa francúzskeho vína, ktorý počas jej rodičia pili počas večera, kedy ju splodili. Keď sa to krásna tínedžerka dozvedela, rozhodla sa svoje meno zmeniť presne na značku vína - Margaux. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Smiling on the inside. #margauxhemingway #model #actress #freckles #beauty #closeup #blackandwhite #fbf #moodboard #noircasting??

Príspevok, ktorý zdieľa noir casting by ro & claudine (@noircasting),

Hoc bolo Margaux pridané na kráse, v súkromí toho znášala pomerne veľa. Okrem toho, že jej v detstve bola diagnostikovaná dyslexia, neskôr k tejto poruche pribudli vážnejšie diagnózy ako epilepsia, bulímia, depresia a dokonca aj alkoholizmus. Napriek tomu sa jej podarilo dostať do sveta šoubiznisu - aj keď neskôr priznala, že s menom Hemingway to veru ťažké nebolo. 

Jej zaujímavé črty tváre a neskutočný šarm jej však napomohli k historickému kroku - ako prvá fashion modelka vôbec dostala kontrakt v hodnote milión dolárov. Dôvodom bolo prepožičanie tváre parfému Babe 70-tych rokoch, ktoré Margaux neuveriteľne priali. Okrem toho sa objavila totiž azda na každej významnej titulke módneho magazínu - počnúc Vogue, Cosmopolitan, Elle či Harpeer's Bazaar.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

July 1, 1996 #OTD Margaux Hemingway, American fashion model and actress. Hemingway earned success as a supermodel in the mid-1970s appearing on the covers of Cosmopolitan, Elle, Harper's Bazaar, Vogue, and TIME. She signed a million-dollar contract for Fabergé as the spokesmodel for Babe perfume. She was the granddaughter of writer Ernest Hemingway. Born Margot Louise Hemingway in Portland, Oregon, she was the daughter of Byra Louise (née Whittlesey) and Jack Hemingway (eldest son of writer Ernest Hemingway). She had two sisters, actress Mariel Hemingway, and Joan (nicknamed Muffet). (Born: 1954), dies on this day following a drug overdose in Santa Monica, California, United States, aged 42. #onthisday #margauxhemingway #americanfashionmodel #actress #diesonthisday #onthisdayinhistory #history #drugoverdose #santamonica #california #unitedstates #42yearsold #1996 #24yearsago

Príspevok, ktorý zdieľa #OTD (On This Day in History) (@onthisdayinhistory98),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Un hommage à Fabergé: BABE (1976) starring Margaux Hemingway #faberge #fabergé #babe #margauxhemingway

Príspevok, ktorý zdieľa marco nocchi (@coltoinfragranza),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#margauxhemingway ?

Príspevok, ktorý zdieľa Stephane Toullieux (@stoullieux),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Margaux Hemingway photographed by Barry Lategan, hair by the House of Leonard and make-up by Barbara Daly. (British Vogue, September 15th 1976)

Príspevok, ktorý zdieľa Ruby’s Magazine Archive (@myvintagemagazinearchive),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hair grow out goals. #braids #margauxhemingway #currentmood #summerstyle #hairgoals

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Alfano (@theflairindex),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 15:44